Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.8° 14.5°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.2° 14.2°
1 BF
82%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.0°
2 BF
84%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
3 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
0 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
88%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
0 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
0 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Γάζα, πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Βομβαρδισμένα κτίρια στην Πόλη της Γάζας (φωτ. αρχείου) | AP Photo/Hatem Moussa, File

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε σχολείο στη Νουσεϊράτ, τουλάχιστον 7 νεκροί

Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες ότι εκεί βρίσκονταν «τρομοκράτες της Χαμάς» και πως έλαβε μέτρα για να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους αμάχους.

Στην τρίτη κατά σειρά επίθεση εις βάρος σχολείου στη Γάζα προχώρησε τη νύχτα ο ισραηλινός στρατός, με το επιχείρημα ότι εκεί βρίσκονταν «τρομοκράτες της Χαμάς». Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων από τον βομβαρδισμό του σχολείου έχουν σκοτωθεί επτά άνθρωποι, ενώ ακόμη δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «με βάση πληροφορίες και με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε τρομοκράτες που διεξήγαγαν τρομοκρατικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας δομές σχολείου στην περιοχή της Νουσέιρατ για να προφυλαχθούν». Το Ισραήλ κατηγορεί συστηματικά τους ένοπλους βραχίονες της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμιστικού Τζιχάντ ότι παραβιάζουν «το διεθνές δίκαιο» χρησιμοποιώντας «πολιτικές υποδομές» και «χρησιμοποιώντας τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες για να διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ».

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως η αεροπορία στοχοποίησε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι της UNRWA», σε τοποθεσία που χρησιμοποιείτο «για να κρύβονται όπλα και ως επιχειρησιακή υποδομή από όπου διεξάγονταν επιθέσεις εναντίον (ισραηλινών) στρατιωτικών». Ισχυρίστηκε επίσης ότι έλαβε «πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών αμάχων».

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα της Νουσέιρατ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έφθασαν εκεί πολλοί τραυματίες έπειτα από την επίθεση στην είσοδο σχολείου του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Πάντως την Κυριακή χτυπήθηκε σχολείο που διαχειρίζεται το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και το Σάββατο δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ άλλου σχολείου στη Νουσέιρατ, όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι και διαχειρίζεται ο ΟΗΕ. Τη Δευτέρα επίσης έγινε επίθεση στα κεντρικά της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες.

Οι άλλες επιθέσεις

Στη διάρκεια της νύχτας επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης:

  • Σε σπίτι στα βόρεια της Πόλης της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ένα βρέφος ζωντανό.
  • Ακόμη τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Λαμπαμπίντι, στη βόρεια πόλη της Γάζας.
  • Τα ιατρικά συνεργεία ανέσυραν ένα παιδί και αρκετούς τραυματίες από βομβαρδισμένο σπίτι στην Πόλη της Γάζας.
  • Οι δυτικές περιοχές της συνοικίας Ταλ αλ-Χάουα, στα νοτιοδυτικά της Πόλης της Γάζας, έχουν γίνει στόχος βομβαρδισμών ισραηλινού πυροβολικού και πυροβολισμών από ελικόπτερα Απάτσι.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε σχολείο στη Νουσεϊράτ, τουλάχιστον 7 νεκροί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας