Η Μουρσάλ Ναμπιζαντά, πρώην βουλεύτρια στο αφγανικό κοινοβούλιο, δολοφονήθηκε χθες τυ νύχτα από αγνώστους στο σπίτι της στην Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία των Ταλιμπάν, που έδωσε ούτε το κίνητρο.
Κατά την επίθεση με πυροβολισμούς δολοφονήθηκε επίσης ο σωματοφύλακας της 29χρονης, ενώ τραυματίστηκε ο αδελφός της κι ακόμα ένας μέλος της ασφάλειά της.
Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι «διενεργείται έρευνα σε βάθος για την υπόθεση προκειμένου να εντοπιστούν οι εγκληματίες».
Η νεαρή γυναίκα ήταν μέλος της κάτω Βουλής από το 2018 μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021 και από τους λόγους βουλευτές που έμειναν στην χώρα έκτοτε.
Πρόκειται για τον πρώτο φόνο πολιτικού του προηγούμενου με την άνοδο των Ταλιμπάν. Πάντως, δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις που να συνδέουν τη σημερινή κυβέρνηση με το έγκλημα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ένας τρίτος σωματοφύλακας διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με χρήματα και κοσμήματα.
Σημειώνεται ότι χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν λόγω των Ταλιμπάν, που έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα των γυναικών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας