Ένα απρόοπτο καταγράφηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτη της Λέγκας του Βορρά.
Ενώ ο Ματέο Σαλβίνι μιλούσε στη Ρώμη, ακτιβίστρια σηκώθηκε με ένα πλακάτ που έγραψε «Σαλβίνι σταμάτα αυτό» και ακούμπησε ένα βάζο με κάνναβη στο γραφείο του.
Η αρχική αντίδραση του ακροδεξιού πολιτικού ήταν να της πει «τι είναι βασιλικός; λατρεύω την πέστο». Η γυναίκα του απάντησε ότι το φυτό είναι «κάνναβη από καλλιέργειες από Ιταλούς επιχειρηματίες που η Ιταλική κυβέρνηση θέλει να σταματήσει».
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την Αντονέλα Σόλντο, υποψήφια με την συμμαχία "Ηνωμένα Κράτη της Ευρώπης" στις Ευρωεκλογές και πρόεδρος οργάνωσης για την νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών.
Ο Ματέο Σαλβίνι, πάντως, έσπευσε να μας αποδείξει την ακραία συντηρητική του κατεύθυνση λέγοντας στην Σόλντο «κάνε έρωτα, όχι μπάφους. Τα ναρκωτικά βλάπτουν».
Μετά το τέλος τη συνέντευξης Τύπου, μάλιστα, έσπευσε να καταστρέψει το φυτό δηλώνοντας «σαν υπουργός και πατέρας δεν θα δεχθώ ποτέ το σενάριο ενός κράτους – βαποράκι».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας