Με εντολή της ειδικής εισαγγελίας ο δήμαρχος Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με άλλα τέσσερα άτομα από τις αλβανικές αρχές.
Η σύλληψη έρχεται μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στη φυλακή, με τον Γκόρο να κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, που επικαλείται το himara.gr, οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka, σε κτήμα του Mihallaq Bonjaku, ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες.
Ο Gaçi είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή ενός πολυτελούς θερέτρου, όμως ο Mihallaq Bonjaku ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί ένα μέρος της
Υπενθυμίζεται ότι ο Γκόρο παρέμεινε στη θέση του δήμαρχος της Χιμάρας, παρόλο που έχασε τις εκλογές της 14ης Μαΐου από τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στη φυλακή με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας