Εξαιρετικά γρήγορα για τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών κινήθηκε η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.
Η χθεσινή πρώτη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της νομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου αποδείχθηκε και η τελευταία, αφού την επόμενη Τρίτη, στις 30 Μαΐου, η επιτροπή θα ψηφίσει.
Θεωρείται βέβαιο ότι θα εγκρίνουν την άρση και στη συνέχεια, θα ψηφίσει η Ολομέλεια, επίσης την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
Τότε αναμένεται να κριθεί και η τύχη της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, για την οποία χθες η επιτροπή ψήφισε θετικά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας