Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 13.8°
0 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 13.6°
2 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.5° 12.5°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
88%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.9°
2 BF
70%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
80%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
53%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.2° 15.1°
0 BF
78%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
3 BF
84%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.8° 11.8°
0 BF
87%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Η νέα ενέδρα στήθηκε σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Μπατόν Ρουζ, σε βενζινάδικο που το τελευταίο δεκαήμερο έγινε επίκεντρο των αυθόρμητων διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter | AP PHOTO/ / MAX BECHERER

Ακήρυχτος πόλεμος

Ο ακήρυχτος «εμφύλιος» συνεχίζεται στις ΗΠΑ, καθώς χθες ακόμη τρεις αστυνομικοί δολοφονήθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά σε πρωινή ενέδρα στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα -την ίδια πόλη όπου πριν από δύο εβδομάδες λευκοί αστυνομικοί σκότωσαν άνευ λόγου και αιτίας (ακόμη) έναν Αφροαμερικανό πολίτη, τον Αλτον Στέρλινγκ, πυροδοτώντας διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αλλά και την εν ψυχρώ δολοφονία πέντε αστυνομικών από ελεύθερο σκοπευτή στο Ντάλας του Τέξας λίγες μέρες αργότερα.

Οι αστυνομικοί είχαν σπεύσει σε βενζινάδικο της περιοχής έπειτα από ένα τηλεφώνημα για πυροβολισμούς, αλλά όπως αποδείχτηκε επρόκειτο για τέχνασμα, καθώς έπεσαν σε ενέδρα τριών άγνωστων ενόπλων που άνοιξαν πυρ εναντίον τους με ημιαυτόματα τουφέκια.

Τρεις ένστολοι και ένας από τους ένοπλους έπεσαν νεκροί, ενώ ώς αργά το βράδυ συνεχιζόταν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ακόμη δύο μασκοφόρων ενόπλων.

Από τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς, ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η νέα ενέδρα στήθηκε σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από το αρχηγείο της αστυνομίας στο Μπατόν Ρουζ, σε βενζινάδικο που το τελευταίο δεκαήμερο έγινε επίκεντρο των αυθόρμητων διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter κατά τις οποίες συνελήφθησαν -και σε μερικές περιπτώσεις ξυλοκοπήθηκαν- τουλάχιστον 200 άνθρωποι.

Ενας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μπρέιντι Βέινσελ, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι είδε έναν ένοπλο άντρα με κόκκινη μπλούζα να κείτεται νεκρός σε χώρο στάθμευσης κι άλλον ένα ένοπλο να τρέχει μακριά μέσα σε «χαλάζι» από σφαίρες αστυνομικών.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που μάταια προσπάθησε όλη την περασμένη εβδομάδα να παίξει ρόλο «πυροσβέστη» για την εκτόνωση των πράξεων αντεκδίκησης, ενημερώθηκε αμέσως για το νέο φονικό, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να κατηγορήσει την «έλλειψη ηγεσίας» για τους θανάτους αστυνομικών, απαιτώντας την «άμεση επιβολή του νόμου και της τάξης».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακήρυχτος πόλεμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας