Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Κεντάκι
Camden Mink/Mount Vernon Fire Department via AP

Αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Κεντάκι

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά κατά μήκος μεγάλου αυτοκινητοδρόμου (Interstate 75) στην κομητεία Λόρελ, στο Κεντάκι, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα που μεταδίδουν πως ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμη. Υπάρχουν «σοβαρά τραυματίες» αλλά δεν έχει καταγραφεί θάνατος σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με το κανάλι WYMT.

Το περιστατικό άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο πριν από τις 18:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 ώρα Ελλάδας), όταν αστυνομικοί κλήθηκαν στην περιοχή εξαιτίας τηλεφωνικών καταγγελιών πως οχήματα δέχτηκαν πυρά στον αυτοκινητόδρομο.

 Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν 32χρονο Τζόζεφ Κάουτς, που θεωρούν ύποπτο για την επίθεση αναφέροντας ότι είναι «οπλισμένος και επικίνδυνος».

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ, παρότρυνε μέσω ανάρτησής του τους κατοίκους της πολιτείας να αποφεύγουν τον τομέα -τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έκλεισε και στις δυο κατευθύνσεις-.

«Παρακαλούμε αποφύγετε τον I-75 (...) μέχρι νεοτέρας! Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές διαδρομές και μην πλησιάσετε καν», κάλεσε με τη σειρά του, μέσω Facebook, ο δήμαρχος της πόλης Λόντον, Ράνταλ Γουέντλ.

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το μακελειό από 14χρονο, που σκότωσε δύο δυο συνομηλίκους του και δύο καθηγητές του, ενώ τραυμάτισε άλλους εννιά ανθρώπους στο λύκειο όπου φοιτούσε στη Γουάιντερ της Τζόρτζια.

Οι ΗΠΑ, χώρα όπου τα όπλα είναι περισσότερα από ό,τι οι κάτοικοι, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου. Η αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα των ένοπλων επιθέσεων δεν έχει «πείσει» καμία κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής είναι μεγάλη και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Κεντάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας