Τραγικό θάνατο βρήκαν 11 εργαζόμενοι σε παράνομο χρυσωρυχείου στο νησί Σουλαουέσι στην Ινδονησία, έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών. Εξακολουθούν να αγνοούνται ακόμη 20 εργαζόμενοι στο χρυσωρυχείο.
Όπως αναφέρθηκε από τις αρχές, περίπου 33 χωρικοί εργάζονταν στο παράνομο χρυσωρυχείο αναζητώντας το πολύτιμο μέταλλο στο απομακρυσμένο χωριό Μπόνε Μπολάνγκο στην επαρχία Γκοροντάλο, όταν τόνοι λάσπης παρασύρθηκαν από τους γύρω λόφους εξαιτίας τις ισχυρής βροχόπτωσης και κάλυψαν τα πάντα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης στο Γκοροντάλο, οι διασώστες ανέσυραν δύο τραυματίες την Κυριακή και έχουν ήδη περισυλλέξει 11 πτώματα. Συνεχίζουν την επιχείρησή τους καθώς αναζητούν ακόμη 20 ανθρώπους που αγνοούνται.
Στην Ινδονησία είναι πολύ συχνό φαινόμενο να λειτουργούν ορυχεία χωρίς άδεια, στα οποία απασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ένα μικρό ποσό για τα προς το ζην. Ωστόσο, εργάζονται σε κακές συνθήκες με υψηλό κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά ή ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας