Η αναμενόμενη αύξηση της φορολογίας στις βρετανικές επιχειρήσεις, η νέα βρετανική θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου που μειώνει το ποσοστό θανάτων από τη νόσο κατά 40% και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις Ισραήλ-Χεζμπολάχ στο Λίβανο συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Η Ριβς λέει στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για υψηλότερους φόρους» με το σχετικό ρεπορτάζ να τονίζει ότι η υπουργός Οικονομικών Ριβς η οποία υπογράμμισε ότι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι άκρως σημαντική για την Βρετανία. Ο Guardian από την πλευρά του γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Οι γιατροί χαιρετίζουν μια αξιοσημείωτη δοκιμή για τον καρκίνο του εγκεφάλου» και στο κύριο άρθρο σημειώνει ότι η νέα θεραπεία για τη νόσο μειώνει το ενδεχόμενο θάνατο κατά 40% στη σημαντικότερη ανακάλυψη για την καταπολέμηση της νόσου τα τελευταία 25 χρόνια. Η Daily Telegraph έχει κεντρικό τίτλο : «Εμβόλια που βοηθούν στην απώλεια βάρους θα φέρουν ξανά τη Βρετανία στην εργασία» και αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη διάθεση του ποσού των 280 εκατομμυρίων λιρών για το σκοπό αυτό το οποίο θα διατεθεί σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρία για τα εμβόλια που βοηθούν στην απώλεια βάρους.
Στη Γαλλία η Le Monde γράφει στο πρωτοσέλιδό της : «Λίβανος : Εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του ΟΗΕ» και στο κύριο άρθρο υπογραμμίζει ότι δυο ισραηλινά άρματα μάχης κατέστρεψαν την Κυριακή μια βάση της δύναμης των κυανοκράνων Finul που έχουν αναπτυχθεί στο Λίβανο. Σημειώνει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ζήτησε από τους κυανόκρανους να εγκαταλείψουν το νότιο Λίβανο όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εισβάλλει για να πολεμήσει εναντίον της Χεζμπολάχ. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι πλέον η σχέση του εβραϊκού κράτους με τον ΟΗΕ καθίσταται όλο και πιο περίπλοκη καθώς ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Ισραήλ. Η Le Figaro από την πλευρά της έχει τίτλο : «Από την Σίλικον Βάλει στον πλανήτη Τραμπ, η τρελή διαδρομή του Έλον Μάσκ» και τονίζει μεταξύ άλλων ότι μέσα σε λίγα χρόνια ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πέρασε από την οικολογία στον «αντιγουοκισμό».
Στη Γερμανία για τη νέα μεταναστευτική οδό από τη Βόρεια Αφρική προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς την Κρήτη και τη Γαύδο γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Επισημαίνει ότι «ολοένα και περισσότεροι μετανάστες κάνουν τη συγκεκριμένη διαδρομή, η οποία έχει γίνει εντωμεταξύ τόσο δημοφιλής, ώστε η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή μίας δομής υποδοχής προσφύγων στην Κρήτη». Όπως σημειώνει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «μέχρι τώρα η Κρήτη δεν βρισκόταν ποτέ στο προσκήνιο όσον αφορά το μεταναστευτικό. Και στο παρελθόν έφταναν ενίοτε παράνομοι μετανάστες στο νησί, αλλά το ότι σήμερα η Κρήτη έχει γίνει σταθερός προορισμός για τις συμμορίες των διακινητών συνιστά μία νέα εξέλιξη».
Στις ΗΠΑ τέλος οι New York Times γράφουν στο πρωτοσέλιδό τους : «Συλληφθέντες από τον ισραηλινό στρατό χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες» και στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν επικίνδυνες εργασίες όπως καταγγέλλουν στρατιώτες και πρώην Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Ειδικότερα δε αναφέρει ότι αρκετοί εξ αυτών κυκλοφορούν στη Γάζα συνοδεία στρατιωτών για να ανακαλύψουν περιοχές παγιδευμένες με εκρηκτικά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας