Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός διέταξε η 1η ΥΠΕ κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και αφού προηγήθηκαν οι καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για τη γιορτή που στήθηκε στους διαδρόμους του νοσοκομείου, σε ημέρα εφημερίας.
«Ο απόλυτος εξευτελισμος. Σε μέρα εφημερίας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, γλέντι με όργανα σε κεντρικό διάδρομο που περνούν φορεία! Διοργανωτής η Διοικήτρια Ελπινίκη Ταβιανάτου που είναι μια από τους χορευτές μάλιστα! Υγ. Έπρεπε να συμβεί αυτό με υπουργό εμένα…» αναφέρει ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με βίντεο όπου διακρίνεται ασθενής σε φορείο να περνά δίπλα από εργαζόμενους που χορεύουν.
Η ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ Αττικής έχει ως εξής:
«1. Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..
2. Η Διενέργεια της ΕΔΕ, ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024».
Διευκρινίσεις απ' τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
«Σε συνέχεια ερωτήσεων που έχουμε δεχθεί από μέσα μαζικής ενημέρωσης, και προς αποφυγή συγχύσεως, διευκρινίζουμε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της Διεθνούς Oμοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, δεν έχει σχέση με την διαχείριση του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός“, το οποίο ανήκει στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου “Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ” και είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Αυτό που παραλείπει να αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΕΣ είναι πως βάσει ΦΕΚ, το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου ορίζει τον πρόεδρο στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου και τουλάχιστον ακόμα δύο μέλη. Επιπλέον, είναι γνωστό πως τόσο ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, όσο και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελπινίκη Ταβιανάτου είναι πρόσωπα του περιβάλλοντος του νυν υπουργού Εργασίας και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας