Μικρή μείωση παρουσιάζουν τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ξεπέρασαν τους 3.800 οι θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι στους 552.
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Σήμερα ανακοινώνουμε 1.190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127.557, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
5.163 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 36.669 (28.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 768 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.870 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1556 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Στις αρνητικές πρωτιές έχει επιστρέψει η Αττική. Από τα 1.190 σημερινά κρούσματα, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας εντοπίστηκαν τα 281, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 270. Ακολουθεί η Μαγνησία με 79 κρούσματα και η Κοζάνη με 60.
Αναλυτικά η διασπορά των νέων κρουσμάτων:
17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 281 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
- 270 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
- 25 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
- 40 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
- 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 37 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
- 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 60 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 38 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
- 79 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 27 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 18 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
- 23 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
- 28 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
- 27 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 14 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Στην αποψινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ειδική αναφορά έγινε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σε αυτόν τον τομέα της πρωτεύουσας εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.
- Ο Βόρειος Τομέας Αθηνών έχει 42 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 22,86)
- Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει 53 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 29,86)
- Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών έχει 58 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 44)
- Ο Νότιος Τομέας Αθηνών έχει 13 κρούσματα (μ.ο. κρουσμάτων τελευταίων 7 ημερών 12,86).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας