Στα λημέρια από τα οποία ξεκίνησε την πολιτική του πορεία βρέθηκε προχθές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Στο λιμάνι της πόλης –είχε διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ την περίοδο 2010-2015– τον υποδέχθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, κουβέντιασαν πολλά ζητήματα, ανακοίνωσαν θέσεις πάρκινγκ και αύξηση στην κρουαζιέρα, ωστόσο υπάρχουν και μια σειρά άλλα ζητήματα, για τα οποία δεν έγινε κανένα απολύτως σχόλιο ή αναφορά.
Οπως έκανε γνωστό ο κ. Λιάγκος, επιπλέον 234 θέσεις στάθμευσης θα δημιουργηθούν εντός του χώρου του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, για να αποσυμφορηθεί ένα μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Και θα δημιουργηθούν στο πάρκινγκ P2, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας. «Ο ΟΛΘ, με ισχυρό αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίθηκε άμεσα, ώστε να λυθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκληθεί από το FlyOver», είπε ο κ. Λιάγκος, με τον δήμαρχο να σχολιάζει πως «θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον πετυχημένο πρόεδρο και αγαπημένο φίλο, κ. Λιάγκο, γιατί σήμερα μας δέχθηκε στο γραφείο και στο λιμάνι και ο λόγος δεν είναι άλλος από την προσπάθεια που κατέβαλε και το αποτέλεσμα που είχε αυτή η προσπάθεια για την ανεύρεση θέσεων στάθμευσης, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που προκύπτει και από την κατασκευή του FlyOver, όπου χρειαζόμαστε πλέον στο κέντρο αρκετές θέσεις στάθμευσης, αλλά και από την έναρξη, τους επόμενους μήνες, των εργασιών στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πρέπει να στερηθούμε τις θέσεις στάθμευσης».
Από πού, όμως, γνωρίζονται οι δύο άνδρες; Μα, από τότε που ο σημερινός πρόεδρος του ΟΛΘ ήταν μέλος της ομάδας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» του ΤΑΙΠΕΔ, όταν το Ταμείο είχε ματαιώσει την επένδυση της επέκτασης του 6ου προβλήτα… το μακρινό και αξέχαστο 2013; Και να που, 11 χρόνια μετά, σαν να μην πέρασε μια μέρα, αλλά σε διαφορετικές θέσεις πλέον καθένας από τους δύο άνδρες, κλήθηκαν από την ιστορία και ίσως συζήτησαν εκ νέου… το ίδιο θέμα: δηλαδή την επέκταση του 6ου προβλήτα! Βέβαια, ο ΟΛΘ έχει ιδιωτικοποιηθεί, αλλά ο ιδιώτης μέτοχος, έξι χρόνια μετά την αγορά των μετοχών, δεν έχει υλοποιήσει καμία ουσιαστική επένδυση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (με τις πλάτες, βεβαίως, της κυβέρνησης Ν.Δ. και κατά παράβαση των όσων προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης του 2018).
Ο κ. Αγγελούδης γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και ισχύει γι' αυτόν το «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...». Δηλαδή δεν μάθαμε αν κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος έθεσε τα ζητήματα: 1) υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων, 2) για την αποκατάσταση του τοπόσημου της πόλης (κτίριο παλαιού επιβατικού σταθμού), 3) αν έθεσε θέμα συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Δ.Σ. του ΟΛΘ, όπως συμβαίνει στον ΟΛΠ όπου στο Δ.Σ. συμμετέχει ο δήμαρχος Πειραιά.
Επιπλέον, κατά τη συνάντηση, για άλλη μια φορά ήρθε στο προσκήνιο το ζήτημα της κρουαζιέρας, καθώς το 2024 όχι μόνο δεν έγινε καμία ακύρωση, αλλά από τα 68 πλοία του 2023 «είμαστε στα πάνω από 80 φέτος και από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι του χρόνου θα ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό», όπως είπε ο κ. Λιάγκος. Καλά είναι αυτά, αλλά ο δήμαρχος έθεσε άραγε το ζήτημα της αυξανόμενης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης;
Καταλαβαίνουμε ότι ο κατάλογος των ερωτημάτων και ζητημάτων είναι μεγάλος, αλλά, δυστυχώς, δεν εξαντλείται στα παραπάνω...
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας