ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Λιμενικό
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Άκαρπες οι έρευνες για τους ναυαγούς εν μέσω σοβαρών ερωτημάτων - Aναγνωρίστηκε ο νεκρός UPD

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους • Σοβαρή αποκάλυψη από τον μοναδικό προς το παρόν επιζώντα για εισροή υδάτων από το βράδυ του Σαββάτου ενώ η μηχανική βλάβη δηλώθηκε την Κυριακή

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση για τον εντοπισμό των 12 ναυτικών του φορτηγού πλοίου «Raptor», με σημαία Κομόρες, λιβανέζικων συμφερόντων, που βυθίστηκε χθες νωρίς το πρωί στα ανοιχτά της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να πνιγεί.

Η σορός του άνδρα, που βρέθηκε την Κυριακή από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή, αναγνωρίστηκε από τον μοναδικό διασωθέντα που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μέλος του πληρώματος και συγκεκριμένα ναύτη, αιγυπτιακής εθνικότητας, 30 ετών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι έρευνες, οι οποίες πραγματοποιούνται πλέον από δύο πλωτά του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ενώ από τις 12 μ.μ. αναμένεται να συμμετέχει και αεροσκάφος της Frontex.

Ο επιζών 40 ετών, επίσης Αιγύπτιος (ειδικότητα λιπαντής), που γαντζώθηκε σ’ ένα βαρέλι, εντοπίστηκε χθες περίπου 4 ώρες μετά από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Αλεξίου, ο διασωθείς ανέφερε στους λιμενικούς πως πήδηξε από το μοιραίο πλοίο πριν βυθιστεί μαζί με ακόμα πέντε άτομα, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος για τον αριθμό. Και δήλωσε ότι το πλοίο άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου, με τους ναυτικούς να προσπαθούν να τα βγάλουν, γιατί αυτές οι οδηγίες τους δόθηκαν.

Ωστόσο, η μηχανική βλάβη δηλώθηκε στις 7 το πρωί της Κυριακής και ακολούθησε το «mayday» στις 8.20 με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα για τη διαχείριση της κρίσης εν μέσω θαλασσοταραχής και με δεδομένο ότι το φορτίο ήταν μεγάλο, καθώς μετέφερε 6.000 τόνους αλάτι.

Σημειώνεται ότι το «Raptor», που είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, είχε κατασκευαστεί το 1984 και άρα ήταν 39 ετών.  

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Άκαρπες οι έρευνες για τους ναυαγούς εν μέσω σοβαρών ερωτημάτων - Aναγνωρίστηκε ο νεκρός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας