Η Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε ότι τα πάρκα αρμοδιότητάς της (Πάρκο Τρίτση, Πεδίον του Άρεως, Λόφος Φινοπούλου και Αττικό Άλσος) θα είναι ανοικτά για τους επισκέπτες μόνο τις πρωινές ώρες (7π.μ.-11π.μ) και το βράδυ (7μμ-11μμ), την Κυριακή 16 Ιουλίου.
Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα παραμείνουν κλειστά. Η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι αυτό γίνεται «για προληπτικούς λόγους, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες», με το επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς να ξεπερνά και το 4.
Σημειώνει επίσης πως οι πολίτες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες που αναφέρονται παραπάνω, «θα μπορούν να επισκεφθούν τα πάρκα για να δροσιστούν, ενώ τόσο στο Πάρκο Τρίτση όσο και στο Πεδίον του Άρεως, θα βρίσκονται εθελοντές της Περιφέρειας οι οποίοι θα προσφέρουν νερά και χυμούς στους επισκέπτες».
Όσο για την επόμενη εβδομάδα και το νέο κύμα καύσωνα, η Περιφέρεια αναφέρει πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση και «αφού αξιολογηθούν τα επικαιροποιημένα μετεωρολογικά δεδομένα».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας