Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.7° 16.9°
2 BF
65%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.4° 19.9°
4 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
21°C
22.7° 20.5°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
3 BF
52%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
3 BF
49%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
23.2° 23.2°
0 BF
50%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
1 BF
45%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.5° 21.5°
2 BF
64%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19°C
20.8° 18.8°
5 BF
77%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
18.9° 17.2°
2 BF
64%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.4° 21.4°
5 BF
46%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
2 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
4 BF
77%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
2 BF
49%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.0° 18.9°
3 BF
61%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
18.8° 18.8°
4 BF
84%
Χαλκίδα
Θύελλα
23°C
22.8° 22.8°
2 BF
37%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
3 BF
56%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
62%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
0 BF
57%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Έκρηξη Αμπελόκηποι
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Υπόθεση Αμπελοκήπων: Τι δηλώνει ο συνήγορος του 26χρονου που προφυλακίστηκε

Ακόμη ένας άνθρωπος στη φυλακή για ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

Οι πράξεις που αποδίδονται στον 26χρονο, ο οποίος νωρίτερα σήμερα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της έκρηξης στους Αμπελόκηπους, «δεν προκύπτουν από την δικογραφία» αναφέρει σε δήλωση του ο συνήγορος του κατηγορούμενου.

Ειδικότερα ο Αλέξανδρος Κανελλόπουλος υπογραμμίζει ότι «Η σημερινή απόφαση για την προσωρινή κράτηση του εντολέα μου ελήφθη με μοναδικό στοιχείο την ανεύρεση τμήματος δακτυλικού αποτυπώματος σε κινητό αντικείμενο καθημερινής χρήσης (σακούλα). Ο εντολέας μου εξ αρχής αρνείται κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες πράξεις».

Και προσθέτει: Η στέρηση της ελευθερίας του κατηγορούμενου θα έπρεπε να αποτελεί το έσχατο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού και να εξαρτάται από τις ενδείξεις ενοχής και από τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και όχι από την βαρύτητα των αποδιδόμενων πράξεων (ένταξη σε οργάνωση κλπ.) οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν προκύπτουν από την δικογραφία

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 26χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε την Τρίτη με βάση το αποτύπωμα του, σε κινητό αντικείμενο. Πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο στο οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε αποτύπωμα και του Νίκου Ρωμανού που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, πριν λίγες ημέρες.

Ενώπιον της ανακρίτριας ο 26χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πλην του επίμαχου ευρήματος, που όπως τονίζει η υπεράσπιση του, δεν είναι αρκετό για να στοιχειοθετηθεί το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το διαμέρισμα και την υπόθεση.

Είναι ο πέμπτος κατηγορούμενος που οδηγείται στην φυλακή για την υπόθεση της έκρηξης

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά και κρότου λάμψης εναντίον περίπου 50 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στον 26χρονο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υπόθεση Αμπελοκήπων: Τι δηλώνει ο συνήγορος του 26χρονου που προφυλακίστηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας