Ελεύθεροι και χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα οι αντιφασίστες που συνελήφθησαν το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Βικτώρια και Μοναστηράκι.
Πρόκειται για 5 αντιφασίστριες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για το περιστατικό στον ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου, παρά το γεγονός πως η επίθεση έγινε από τάγμα εφόδου της Propatria και οι ίδιες βρέθηκαν στο σημείο για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε τραυματίες. Δυο ακόμη αντιφασίστες που συνελήφθησαν στον σταθμό Βικτώρια αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι και αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες.
Αναμένεται να ακολουθήσουν οι απολογίες των έξι ακροδεξιών κατηγορουμένων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για την επίθεση στον ΗΣΑΠ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας