Με φρίκη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση που αποκαλύφθηκε την Κυριακή, με πρωταγωνιστή έναν 76χρονο, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέρεται να προέβαινε επί ένα χρόνο, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των τεσσάρων εγγονών του, ηλικίας από 9 έως 16 ετών
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την υπόθεση υπήρξε ανώνυμη καταγγελία από γυναίκα – κάτοικο της περιοχής προς το Χαμόγελο του Παιδιού, η οποία κατέθεσε ότι είδε τον 76χρονο να κάνει άσεμνες πράξεις σε ανήλικο κοριτσάκι στη Νεάπολη, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ήταν μία από τις εγγονές του.
Το Χαμόγελο του Παιδιού προχώρησε με τη σειρά του σε καταγγελία και ο άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη, μετά από έρευνα. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, αφού νωρίτερα σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, που απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια τον παρέπεμψε σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Τετάρτη. Μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τις καταθέσεις προκύπτει ότι ο 76χρονος, τουλάχιστον, τον τελευταίο χρόνο προέβη σε ασελγείς ενέργειες κατά των τεσσάρων θυγατέρων του γιου του (ηλικίας 16, 12 και δύο 9χρονες δίδυμες). Όπως έγινε γνωστό, ο ηλικιωμένος φέρεται να διαμένει μόνιμα στην πατρίδα του, αλλά μετά από επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει ο γιος του, δεν μπόρεσε να επιστρέψει, λόγω των περιορισμών μετακίνησης εξαιτίας του κορονοϊού. Ο κατηγορούμενος προανακριτικά αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας