Επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από το τέλος της πορείας αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, που έγινε το απόγευμα της Μ. Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.
Η πορεία ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα από τα Προπύλαια και πήραν μέρος περίπου 700 αλληλέγγυοι.
Μέχρι τις 9.00 το βράδυ δεν είχε σημειωθεί το παραμικρό, με την παρουσία της αστυνομίας να είναι παραπάνω από διακριτική.
Ωστόσο, λίγο μετά τις 9.10, ξέσπασαν επεισόδια, ενώ είχε προηγηθεί το γράψιμο (με σπρέι) συνθημάτων στα μάρμαρα και στους τοίχους έξω από το Κοινοβούλιο.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οδομαχίες στα Εξάρχεια, με κάψιμο κάδων στην οδό Τοσίτσα και αυτοκινήτων (οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής, κάνουν λόγο για τέσσερα οχήματα) στην οδό Στουρνάρη.
Αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ «αντάλλαξαν» βόμβες μολότοφ, πέτρες και κρότου λάμψης, ενώ στήθηκαν και τα «γνωστά» οδοφράγματα.
Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης, ενώ έγιναν πέντε προσαγωγές.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας