Δεν θεωρούν οι αστυνομικοί ότι ήταν άσκοπος τελικά ο πυροβολισμός που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στις Αχαρνές, με τη σφαίρα, σύμφωνα με καταγγελίες, να περνά δίπλα από το κεφάλι μιας 14χρονης και να καρφώνεται στον τοίχο του σπιτιού της.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το απόγευμα της Κυριακής και ενώ το 14χρονο κορίτσι καθόταν μαζί με τη γιαγιά και τη θεία του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στην οδό Θεοφυλάκτου, ακούστηκαν πυροβολισμοί και μια σφαίρα πέρασε δίπλα από το κεφάλι του παιδιού και κατέληξε στον τοίχο.
Η καταγγελία έγινε από γείτονα της οικογένειας, ο οποίος ανέφερε ότι γινόταν γλέντι για γάμο Ρομά στην περιοχή και ότι από εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί.
Μόνο που, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το σπίτι που γινόταν το γλέντι -κατά το οποίο, σύμφωνα με καταθέσεις και μαρτυρίες, δεν ερρίφθησαν πυροβολισμοί- ήταν σε απόσταση περίπου 1.700 μέτρων από το σημείο που μένει η 14χρονη, ενώ παράλληλα από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η σφαίρα που βρέθηκε στον τοίχο είχε ριφθεί από απόσταση περίπου εκατό μέτρων και σε ευθεία βολή.
Η ύπαρξη εξάλλου της 9 χιλιοστών σφαίρας διαπιστώθηκε από την 14χρονη η οποία είχε βγει μετά τον αισθητό στην περιοχή σεισμό της Θήβας και εντόπισε την τρύπα στον τοίχο.
Καθώς σε διπλανά σπίτια από εκείνο της 14χρονης ζουν ημεδαποί ποντιακής καταγωγής με καταδικαστικές αποφάσεις, οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν ερρίφθησαν πυροβολισμοί από άγνωστα άτομα στο πλαίσιο αντιδικίας σε βάρος τους.
Γι’ αυτόν τον λόγο ελήφθη η σφαίρα που βρέθηκε στον τοίχο του σπιτιού για να ελεγχθεί από το εργαστήρια της Αστυνομίας.
Οπως, δε, διαπιστώθηκε από την κατ’ αρχάς εξέτασή της δεν ήταν οξειδωμένη. Γεγονός που συνηγορεί ότι ερρίφθη πρόσφατα, χωρίς όμως να είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο χρόνος ρίψης της.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές η πιθανότητα να ασκηθεί δίωξη στον καταγγέλλοντα για ψευδορκία.
Την έρευνα για το περιστατικό -το οποίο συνέβη λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα- θα εποπτεύει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, ενώ λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης έχει ζητήσει να ενημερώνεται προσωπικά για την πορεία των ερευνών ο ίδιος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας