Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook, υπέκυψε στον νέο κορονοϊό, πληροφορία που ωστόσο διαψεύδει η οικογένειά του, δηλώνοντας ότι ο Τάκης Μουσαφίρης πέθανε από καρκίνο.
Επιτυχίες του ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Κατερίνα Στανίση, η Δούκισσα, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.
Γεννημένος στα Ιωάννινα ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός, ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πιο πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.
Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά» τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου, ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε παλαιότερα η Πίτσα Παπαδοπούλου πως «αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».
Ανάμεσα στα αμέτρητα δημοφιλή τραγούδια του είναι τα: «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Μυστικέ μου Έρωτα», «Σ' αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Ατάκα κι επί τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Χιονάνθρωπος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το σ' αγαπώ δεν το λέω», «Λέγε μου σ' αγαπώ», «Οι Ξενύχτες», «Εμείς οι δύο».
Ο Τάκης Μουσαφίρης είχε κάνει δισκογραφία και με δύο ψευδώνυμα: Αντώνης Ζάννας και Νίκος Μιχαήλ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας