Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.8° 14.5°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.2° 14.2°
1 BF
82%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.0°
2 BF
84%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
3 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
0 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
88%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
0 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
0 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Απογοητευμένος ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» | AP Photo

Βουλιάζει...

Ο,τι και να δοκιμάσει ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν του βγαίνει. Μοιραία, ολοένα και θα μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για το πρόσωπο και τις επιλογές, ενώ σιγά σιγά θα αρχίσει να περνάει στους παίκτες και την ομάδα γενικότερα πως η χρονιά τείνει να χαθεί. Σαφώς και τίποτα δεν έχει κριθεί. Και το πρωτάθλημα «παίζει» και οι άλλες εγχώριες διοργανώσεις, όπως φυσικά και το Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν ελπίζουν σε πολλά. Η αγγλική ομάδα έχασε από τη Φενέρμπαχτσε με 2-0 και το χειρότερο είναι πως τέτοια αποτελέσματα δεν αποτελούν απλά μια εξαίρεση ή μια κακή βραδιά.

Κάθε πλάνο των φιλοξενούμενων πήγε περίπατο μόλις στο 2ο λεπτό του ματς της Κωνσταντινούπολης, όταν ο Σόου με ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ για τους Τούρκους. Ο Μουρίνιο άφησε τον Ιμπραΐμοβιτς εκτός ενδεκάδας, πέρασε τον Ρούνεϊ στο κέντρο της επίθεσης, είχε τον Πογκμπά «δεκάρι», αλλά και πάλι άλλαξε τα πλάνα του. Μόλις συμπληρώθηκε ένα ημίωρο, ο Γάλλος σούπερ σταρ αποχώρησε τραυματίας. Ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να γίνει πιο επιθετικός ρίχνοντας τον Ζλάταν μέσα (και όχι π.χ. τον Μάτα), αλλά δεν κατάφερε απολύτως τίποτα. Τεράστια (70%), μα ανούσια κατοχή μπάλας, μιας και οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες, σχεδόν διπλάσιες!

Το... γλυκό έδεσε στο 59’, όταν ο Λενς έκανε το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την ευθύνη να βαραίνει τον τερματοφύλακα Ντε Χέα. Ο Ρούνεϊ μείωσε στο 89’ με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Ούτε στο τελικό αποτέλεσμα, ούτε στην ουσία, ούτε καν στην εικόνα των ηττημένων. Είναι καλό για τον «Μου» που η Φέγενορντ απέτυχε να νικήσει τη Ζόρια (1-1). Παρότι η Γιουνάιτεντ είναι τρίτη στον όμιλο, και πάλι κρατά την τύχη στα χέρια της.

«Το πρόβλημά μας είναι η νοοτροπία. Ο αντίπαλος έπαιζε σαν να επρόκειτο για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ κι εμείς σαν φιλικό παιχνίδι» δήλωσε ο Μουρίνιο, που είδε τον Ιμπραΐμοβιτς να γλιτώνει αποβολή, όταν έπιασε τον Κίερ από τον λαιμό.

Το ματς και η εμφάνιση της βραδιάς έγιναν στο «Σαν Μαμές», όπου η Μπιλμπάο νίκησε την Γκενκ με 5-3, με τον Νίκο Καρέλη να μπαίνει αλλαγή στο 83’. Ο Αριτζ Αντούριθ έγραψε ιστορία, όμως, καθώς σημείωσε και τα πέντε (5) γκολ της ομάδας του, έστω κι αν τα τρία απ’ αυτά ήταν με εκτέλεση πέναλτι. Και μιλάμε για έναν σέντερ φορ 36 ετών...

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βουλιάζει...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας