Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.8° 14.5°
2 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
16.2° 14.2°
1 BF
82%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.0°
2 BF
84%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
9°C
8.9° 8.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
3 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
0 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
88%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
80%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
0 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
3 BF
79%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
0 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
2 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Η Μάντσεστερ Γ. «βομβάρδισε» την εστία της Μπέρνλι, όμως απέτυχε να σκοράρει, χάνοντας δύο σημαντικούς βαθμούς | EPA/ PETER POWELL

Μηδέν εις το πηλίκον

Τριάντα επτά (37) τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, οι 12 από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, 73% κατοχή μπάλας, 19 κερδισμένα κόρνερ, αλλά τελικό αποτέλεσμα 0-0. Στο ποδόσφαιρο οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα, λέει ένα κλισέ, και στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώθηκε περίτρανα.

Με τα παραπάνω νούμερα στο ενεργητικό τους οι «κόκκινοι διάβολοι» απέτυχαν να νικήσουν την Μπέρνλι μέσα στο γήπεδό τους, προκαλώντας εκνευρισμό και απογοήτευση στον κόσμο τους.

Στο προσκήνιο βρίσκονται ένα σωρό θέματα, με κυριότερο την ικανότητα ή μη του Ζοσέ Μουρίνιο να αναμορφώσει την ομάδα που μετά τη φυγή του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον βολοδέρνει. Με τον Πορτογάλο δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό μέχρι στιγμής, όμως ουδείς μπορεί να κριθεί μέσα σε δύο μήνες.

Το πρόβλημα είναι πως ο Μουρίνιο θυμίζει τον περσινό -κακό- του εαυτό στην Τσέλσι και όχι αυτόν που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Βγάζει πολλά νεύρα και γι’ αυτό τιμωρήθηκε προχθές από τον Μαρκ Κλάτενμπουργκ.

Επειτα από διαμαρτυρία για ένα τάκλιν του Φλάναγκαν στον Νταρμιάν, ο κορυφαίος διαιτητής στην Ευρώπη τον έστειλε στην εξέδρα.

Μόνο που ο «Μου» κινδυνεύει με περαιτέρω τιμωρία, αφενός γιατί δεν εμφανίστηκε για δηλώσεις μετά τον αγώνα, αφετέρου διότι έστελνε «ραβασάκια» με οδηγίες στον βοηθό του, Φαρία.

Ετσι, ο Μουρίνιο μπορεί να τιμωρηθεί με κάποιες αγωνιστικές εκτός πάγκων, ενώ υπάρχει περίπτωση για ποινή που του απαγορεύει να βρεθεί ακόμη και στις κερκίδες του γηπέδου!

Παράλληλα, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Οχι μόνο επειδή απέτυχε να βρει δίχτυα σε δώδεκα τελικές προσπάθειες, αλλά διότι γενικά με την παρουσία του δεν βοηθά την ομάδα.

Ο Σουηδός, πέρα από... ελιτίστας, είναι και 35 χρόνων πια, οπότε δεν αντέχει πάντα να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό στην Αγγλία. Οι... φωνές ειδημόνων και μη ζητάνε στην κορυφή της επίθεσης τον Ράσφορντ ή τον Ρούνεϊ και τον Ζλάταν στον πάγκο.

Ενημερωτικά, ο αρχηγός έπαιξε σέντερ φορ στον πρόσφατο αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τη Φενέρμπαχτσε, και η Γιουνάιτεντ νίκησε με 4-1.

Μετά τη νέα της αποτυχία, η ομάδα του Μουρίνιο βρίσκεται στην όγδοη θέση, οκτώ βαθμούς μακριά από τους πρώτους.

Αναμφίβολα, η διαφορά δεν είναι τεράστια, σαφώς και μπορεί να καλυφθεί στο μέλλον, όμως δεν δικαιώνει τις προσδοκίες ούτε κολακεύει το πανάκριβο ρόστερ που σχηματίστηκε το καλοκαίρι.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μηδέν εις το πηλίκον

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας