Το τελευταίο αντίο στο «Απτον Παρκ» ήταν (σχεδόν) όπως το φαντάστηκαν οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ. Μεγάλη νίκη, με ανατροπή, επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που λογικά φέρνει την ομάδα στην Ευρώπη του χρόνου και μετά το ματς μια όμορφη γιορτή με πυροτεχνήματα, σημαίες και όλους τους παίκτες να κάνουν τον γύρο του θριάμβου παρέα με τις οικογένειές τους.
Δυστυχώς, όμως, τα πάντα επισκιάστηκαν από τα γεγονότα που προηγήθηκαν του προχθεσινού ματς. Το πούλμαν της Γιουνάιτεντ δέχτηκε επίθεση και η Γουέστ Χαμ από χθες προσπαθεί να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα.
«Το 99% των οπαδών μας φέρθηκαν αντάξια της ιστορίας του συλλόγου μας» τονίζει η ανακοίνωση της Γουέστ Χαμ, που αναζητά αυτούς που επιτέθηκαν στο λεωφορείο των αντιπάλων. Γίνονται έρευνες μαζί με την αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν κάποιοι από τους πολλούς δράστες και να τους απαγορευτεί διά βίου η είσοδος στην έδρα της Γουέστ Χαμ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεότερα, αφού δεν υπήρξαν συλλήψεις κατά τη διάρκεια των γεγονότων.
Η αντιπρόεδρος των «σφυριών» Κάρεν Μπρέιντι δήλωσε χθες πως «είναι απαράδεκτα όσα συνέβησαν και δεν μας τιμούν ως ομάδα», προσπαθώντας κι αυτή με τη σειρά της να καλύψει τα όσα είπε ο εκ των προέδρων του συλλόγου, Ντέιβιντ Σάλιβαν, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση της Δευτέρας: «Προσωπικά δεν είδα να υπάρχουν ζημιές στο πούλμαν της Μάντσεστερ Γ., αφού κανείς δεν τους επιτέθηκε. Επρεπε να έρχονταν νωρίτερα, όπως τους είχαμε ενημερώσει, λόγω της κίνησης στους γύρω δρόμους. Η ευθύνη δεν είναι δική μας»...
Ο Σάλιβαν εκτέθηκε πλήρως από τα λεγόμενά του, αφού υπήρξαν ζημιές στο όχημα που μετέφερε την αποστολή των «κόκκινων διαβόλων». Μάλιστα το πούλμαν δεν μετακινήθηκε από το γήπεδο. Οι παίκτες του Φαν Χάαλ δείπνησαν σε αυτό και περίμεναν άλλο λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο, φτάνοντας στο Μάντσεστερ σχεδόν το ξημέρωμα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας