Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
16°C
16.3° 14.0°
0 BF
81%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.8° 13.7°
1 BF
83%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 14.0°
2 BF
82%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
8°C
7.9° 7.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
81%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.0° 14.0°
2 BF
93%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.6°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.3° 11.9°
1 BF
71%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
80%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
81%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
1 BF
57%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
0 BF
91%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
1 BF
74%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.8°
3 BF
82%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
94%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
78%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
2 BF
86%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Ο δικηγόρος του Πλατινί, πάντως, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα απτό στοιχείο που να μπορεί να αποδείξει τις κατηγορίες» εις βάρος του πελάτη του | AP Photo/Michael Probst

Ισόβιο αποκλεισμό Πλατινί προτείνει η FIFA

Επιτροπή της FIFA, αρμόδια για θέματα διαφθοράς, προτείνει τον ισόβιο αποκλεισμό του Μισέλ Πλατινί από κάθε αθλητική δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού που αγγίζει τον ίδιο, τον Σεπ Μπλάτερ, όπως και άλλα στελέχη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η πρόταση της επιτροπής, αν περάσει, βάζει τέλος στα σχέδια του Γάλλου ποδοσφαιρικού παράγοντα και προέδρου της UEFA να διεκδικήσει την προεδρία της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Πλατινί, Τιμπό Ντ' Αλέ, η πρόταση κάνει λόγο για ισόβια τιμωρία στον Πλατινί, ο οποίος έχει αποκλειστεί προσωρινά για 90 ημέρες, όπως και ο Σεπ Μπλάτερ.

«Απόφαση σκάνδαλο»

Ο Ντ'Αλέ, που έδωσε την πληροφορία στον Τύπο, χαρακτήρισε την πρόταση της FIFA «πραγματικό σκάνδαλο» και υποστήριξε ότι «σε καμία περίπτωση η εισήγηση της Επιτροπής δεν έχει σχέση με το μέγεθος της κατηγορίας».

Μάλιστα υποστήριξε ότι η προτεινόμενη ποινή είναι μέτρο πίεσης προς τους δικαστές που θα πάρουν την τελική απόφαση.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει κανένα απτό στοιχείο που να μπορεί να αποδείξει τις κατηγορίες» εις βάρος του πελάτη του.

Στόχος του Ντ'Αλέ είναι, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, να αποδείξει ότι δεν υπήρχε συμφωνία ανάμεσα στον Σεπ Μπλάτερ και τον Πλατινί και συνεπώς ο πελάτης του δεν είναι μεταξύ αυτών που δωροδοκήθηκαν.

«Έχουμε αποδείξεις», τόνισε, «και θα τις καταθέσουμε στον Αθλητικό Δικαστήριο που ασχολείται με την υπόθεση».

Δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα

Το ειδικό αθλητικό δικαστήριο, υπό τον Χανς Γιοακίμ Έκερτ, αναμένεται να αποφασίσει οριστικά τόσο για τον Πλατινί όσο και για τον Σεπ Μπλάτερ, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι δύο ποδοσφαρικοί παράγοντες κατηγορούνται για τον παράνομο χρηματισμό του Σεπ Μπλάτερ, το 2011, με ποσό που αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, μέρος των οποίων φέρεται να έλαβε Πλατινί.

Ο Μισέλ Πλατινί ισχυρίζεται ότι έχει λάβει χρήματα για παροχή συμβουλών στον Μπλάτερ, αλλά συμβόλαια δεν έχουν υπογραφεί, καθώς υπήρξε προφορική συμφωνία κυρίων. Επιπλέον δεν υπάρχουν και σχετικά παραστατικά στα αρχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ πριν από μερικές ημέρες ο Πλατινί έδειχνε διατεθειμένος να προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ώστε να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου 2016 για την ανάδειξη του νέου προέδρου της FIFA.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ισόβιο αποκλεισμό Πλατινί προτείνει η FIFA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας