Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
pao-osfp
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
INTIME SPORTS

Οι «μικροί» βάζουν πλάτη για τους «καινούργιους»

Η στενοχώρια του Μεντιλίμπαρ για το ισόπαλο αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ήταν το ένα σημείο της «ερυθρόλευκης» αναφοράς, έπειτα από μια μεγάλη μάχη που τα είχε όλα εκτός από γκολ. Το άλλο ήταν η επιδραστική παρουσία των δυο 17χρονων: του Μουζακίτη, ο οποίος για τέταρτο σερί ματς ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα, και του Μπάμπη Κωστούλα που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο και άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού χάρη στην ικανότητά του να πιέζει και να καλύπτει χώρους μέσα στο πνεύμα της ομάδας, στο οποίο ήταν φανερό ότι ακόμη δεν έχει μπει ο Ολιβέιρα.

Ακόμη και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη χθεσινή συνάντησή του, έδωσε συγχαρητήρια τόσο στους ίδιους τους παίκτες, αλλά κυρίως στον Βάσκο προπονητή που τους εμπιστεύεται με αποτέλεσμα το κέρδος να είναι διπλό. Τόσο για τον ίδιο τον Ολυμπιακό που καλείται να αξιοποιήσει τη φουρνιά που κατέκτησε το Youth League, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού ανεβαίνουν παίκτες που από νεαρή ηλικία εμπλουτίζουν τον «σκληρό δίσκο» τους με παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Αυτή είναι η μία πλευρά του φεγγαριού. Η άλλη είναι ότι ακόμη οι φετινές μεταγραφές δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό σημείο προσαρμογής στο σύστημα Μεντιλίμπαρ και δεν έχουν προσφέρει αυτά που θα περίμενε κανείς, ειδικά στην μεσοεπιθετική γραμμή. Εκεί δηλαδή όπου υπήρξαν οι βασικότερες απώλειες το καλοκαίρι (Φορτούνης, Ποντένσε, Ορτα, Ιμπόρα).

Υπό αυτό το πρίσμα, η διακοπή για τις εθνικές ομάδες, σημαίνει ότι θα λείψουν, ως συνήθως, μπόλικοι παίκτες από του Ρέντη, αλλά από την άλλη ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θα προσπαθήσει να βάλει στο πνεύμα ποδοσφαιριστές που ακόμη ψάχνονται. Ο Βέλντε, ο Ολιβέιρα, ο Γουίλιαν, ο Στάμενιτς, ο Γιάρεμτσουκ, ο Γκαρθία. Μέσα σε αυτούς μπαίνει και το τελευταίο απόκτημα, ο Τούρκος Γιαζιτσί ο οποίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα και δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος να πάρει το «βάπτισμα» στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (20/10). Λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη στο Μάλμε της Σουηδίας για το Γιουρόπα Λιγκ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι «μικροί» βάζουν πλάτη για τους «καινούργιους»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας