Και οι δύο αγωνίζονται στη Λίγκα Β του Nations League στον όμιλο της Ελλάδας, όμως η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία είναι τεράστια. Φάνηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δουβλίνο, όπου τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν των γηπεδούχων με 2-0, ένα σκορ κολακευτικό χάρη στον τερματοφύλακα Κέλεχερ.
Σκόρερ ήταν δύο παίκτες που λόγω ιρλανδικής καταγωγής έπαιξαν στις νεανικές ομάδες του Εϊρε, για να επιλέξουν στο τέλος την Εθνική Αγγλίας. Ο λόγος για τον Ντέκλαν Ράις, που έκανε το 1-0 και δεν το πανηγύρισε, και τον Τζακ Γκρίλις που σφράγισε το τελικό σκορ και το γιόρτασε αναλόγως. Στον πάγκο της Αγγλίας έκανε ντεμπούτο ο υπηρεσιακός Λι Κάρσλεϊ, διεθνής με την Ιρλανδία σε 40 αγώνες, που δεν τραγούδησε τον αγγλικό εθνικό ύμνο «God Save the King» προκαλώντας αντιδράσεις στη χώρα των εργοδοτών του.
Ο Ισλανδός Χέιμιρ Χάλγκριμσον, που επίσης έκανε ντεμπούτο στον ιρλανδικό πάγκο, δεν ήταν ευχαριστημένος με τα όσα είδε από τους παίκτες του και προειδοποίησε: «Η Ελλάδα παίζει πάντα καλά εναντίον της Ιρλανδίας, οπότε έχει το ψυχολογικό προβάδισμα. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προετοιμαστούμε για το ματς της Τρίτης». Στον συγκεκριμένο αγώνα ο Χάλγκριμσον θα στερηθεί των υπηρεσιών του αρχηγού Σίμους Κόουλμαν, που το Σάββατο τραυματίστηκε στον αστράγαλο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας