Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
napoli-barcelona
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Gregorio Borgia

Κάτι παραπάνω από ένα ματς!

Τον Φεβρουάριο στη Νάπολι, η τοπική ομάδα και η Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 1-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την αποψινή συνάντησή τους στον λόφο του Μοντζουίκ στη Βαρκελώνη. Τυπικά, όποια νικήσει σήμερα, θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά όμως έχει λαμβάνειν πολλά περισσότερα, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.

Κατ’ αρχάς, η πρόκριση στους «8» σημαίνει μπόνους 10,6 εκατ. ευρώ από την UEFA. Για την ταλαιπωρημένη οικονομικά Μπαρτσελόνα, πρόκειται για σημαντική μετάγγιση χρημάτων. Επιπλέον, η διοίκησή της έχει ήδη καταρτίσει τον φετινό προϋπολογισμό με την πρόβλεψη ότι η ομάδα θα φτάσει στους «8» και θα εισπράξει τα χρήματα αυτά. Οπότε, αν απόψε οι «μπλαουγράνα» αποκλειστούν, τα 10,6 εκατ. ευρώ θα καταγραφούν ως ζημία.

Η Νάπολι «καίγεται» επίσης για την πρόκριση, καθώς έτσι θα πλησιάσει προς το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το νέο «Μουντιαλίτο» των 32 ομάδων. Ο πρόεδρος των «παρτενοπέι» Αουρέλιο ντε Λαουρέντις έχει ξεκαθαρίσει ότι η συμμετοχή στη διοργάνωση αυτή αποτελεί πρωταρχικό στόχο και γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι πριμοδοτεί τη νίκη-πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα απόψε με 10 εκατ. ευρώ για τους παίκτες του!

Αυτή τη στιγμή, η Ιντερ έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025. Η Νάπολι εποφθαλμιά τη θέση που μέχρι στιγμής δείχνει να κερδίζει η Γιουβέντους. Οι Τορινέζοι έχουν 47 βαθμούς στο ranking της FIFA και οι «παρτενοπέι» 42. Με πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, οι παίκτες του Καλτσόνα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν άλλους 2-3 βαθμούς και κατόπιν την ευκαιρία να διεκδικήσουν περισσότερους στον επόμενο γύρο.

Η Μπαρτσελόνα επίσης μάχεται για να μπει στο «Μουντιαλίτο», όμως, ανεξαρτήτως του τι θα καταφέρει η ίδια, χρειάζεται παράλληλα αποκλεισμό της Ατλέτικο Μαδρίτης αύριο από την Ιντερ για να διατηρήσει βάσιμες ελπίδες.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, οι δύο ομάδες παίζουν πιο απελευθερωμένα τις τελευταίες εβδομάδες, με τους παίκτες να γνωρίζουν πλέον ότι στις 30 Ιουνίου θα αποχαιρετήσουν τους νυν προπονητές τους. Οι «μπλαουγράνα», χωρίς να θέλξουν, έχουν πάρει αποτελέσματα που τους κρατάνε σταθερά στην 3η θέση της κατάταξης στην Ισπανία. Πάντως απέκτησαν νέα προβλήματα τραυματισμών, όπως αυτός του Πέδρι και του Φρένκι ντε Γιονγκ, ο οποίος θεωρείται αμφίβολος για το αποψινό ματς. Η Νάπολι από την πλευρά της έχει ανεβεί στην 7η θέση της Σέριε Α και έχει αμυδρές ελπίδες εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα χρειαστεί σε φόρμα τους Οσίμχεν και Κβαρατσχέλια για να τα καταφέρει σήμερα στη Βαρκελώνη.

Ο έτερος αγώνας της βραδιάς διεξάγεται στο «Εμιρέιτς» του Λονδίνου, με την Αρσεναλ να καλείται να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο έχασε στην Πορτογαλία. Το εκπληκτικό γκολ του Γκαλένο στις καθυστερήσεις έκανε τη διαφορά, όμως ο Μικέλ Αρτέτα προβληματίστηκε περισσότερο για το ότι οι παίκτες του τελείωσαν το ματς χωρίς ούτε μία προσπάθεια στον στόχο - κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια.

Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν αρνητική προϊστορία σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Πόρτο θέλει να αποφύγει έναν αποκλεισμό από τους «16» για όγδοη διαδοχική φορά, ενώ η Αρσεναλ δεν έχει προχωρήσει πέρα από τον συγκεκριμένο γύρο από το 2009-10, έχοντας αποκλειστεί επτά φορές έκτοτε...

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κάτι παραπάνω από ένα ματς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας