Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
alafouzos
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αλαφούζος: «Να καταπολεμηθούν βία - διαφθορά»

Μεγάλη συνέντευξη στο «BBC Sport» παραχώρησε χθες ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, εστιάζοντας στη διαφθορά και τη βία που εξακολουθούν να ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στο καθήκον που αισθάνεται έχοντας τις τύχες του «τριφυλλιού». Ο Αλαφούζος επισήμανε ότι επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης αντί γι’ αυτόν της χρεοκοπίας, όταν ανέλαβε τον σύλλογο το 2012, υπογράμμισε ότι οι ομάδες δεν πρέπει να συντηρούνται μόνο από έναν άνθρωπο και τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα γινόταν φέτος οικονομικά αυτάρκης αν περνούσε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η συνέντευξη, που παραχωρήθηκε στον δημοσιογράφο Αλεξ Μπαϊσάουθ, ξεκινάει με μία μίνι αναδρομή της πορείας του Αλαφούζου στα κοινά του «τριφυλλιού» και κατόπιν γίνεται εκτενής αναφορά στη βία και τη διαφθορά. «Αν η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν κάνουν καλύτερη δουλειά και δεν εφαρμόσουν τον νόμο, τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν. Η διαφθορά οδηγεί - αυξάνει τη βία. Δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο έχουμε χουλιγκανισμό, αλλά όταν μια μερίδα οπαδών αισθάνεται ότι τους κλέβουν τα παιχνίδια, γίνονται βίαιοι. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Το καλύτερο μέσο για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μέσω της διαφάνειας.

Με το VAR και επίσης τα ψηφιακά μέσα, οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθούν τα πράγματα πιο καθαρά», τόνισε ο Αλαφούζος. Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Κάποια στιγμή κόντεψα να τα παρατήσω και είπα ότι ήθελα να φύγω, ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα το αναλάβει, αλλά δυστυχώς κανείς δεν το έκανε. Δεν είχα τα οικονομικά μέσα για να στηρίξω την ομάδα εκείνη την εποχή, οπότε μετά το 2017-18 σιγά σιγά άρχισα πάλι να αποπληρώνω το χρέος, κάνοντας τα οικονομικά μας υγιή. Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση και έχουμε επενδύσει στην ομάδα και ελπίζουμε να προχωρήσουμε και να γίνουμε αυτάρκεις από άποψη κόστους. Αν είχαμε πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα το είχαμε πετύχει αυτό από φέτος».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αλαφούζος: «Να καταπολεμηθούν βία - διαφθορά»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας