Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
19°C
20.4° 17.6°
2 BF
67%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 20.0°
3 BF
59%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 19.9°
3 BF
67%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
4 BF
49%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
23°C
22.9° 22.9°
3 BF
43%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
23°C
23.2° 23.2°
2 BF
52%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
1 BF
42%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.5° 21.5°
1 BF
64%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.9° 19.8°
4 BF
76%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
19.9° 18.2°
3 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
22.4° 22.4°
4 BF
46%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 19.8°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
54%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.2° 19.1°
3 BF
47%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
3 BF
82%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.6° 21.6°
1 BF
42%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.3°
4 BF
76%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
22.0° 22.0°
3 BF
61%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.4° 17.4°
2 BF
59%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Champions League
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Champions League | © Cosmin Iftode | Dreamstime.com

Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει

Τελικά, οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθούν δίχως κάποια ελληνική ομάδα. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ, έφτασαν κοντά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Προφανώς, κάτι τους έλειπε. Μπορεί αμφότερες να έχουν βελτιωθεί, αναβαθμιστεί, αλλά μάλλον δεν κάνουν (ακόμα) για το υψηλότερο επίπεδο.

Κοινά στοιχεία που μπορούμε να βρούμε σε αυτούς τους αποκλεισμούς; Για τους «πράσινους» ήταν η ατολμία/δυστοκία στην επίθεση, για την «Ένωση» ήταν η εξαιρετικά μεγάλη αστοχία. Στα δύο ματς με τους Βέλγους πραγματοποίησε 40 τελικές προσπάθειες. Πέτυχε μόλις ένα γκολ, ενώ συνολικά οι πραγματικά καλές της ευκαιρίες δεν έφτασαν σε διψήφιο αριθμό. Χθες, για παράδειγμα, σε ένα ματς που καιγόταν να σκοράρει, η ΑΕΚ είχε δύο φάσεις με τον Πόνσε στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο η μοναδική καλή φάση της ήταν το γκολ του Αραούχο.

Ένα άλλο δεδομένο που συναντήσαμε είναι ότι οι δύο εκπρόσωποί μας δέχτηκαν γκολ από πλάγιο άουτ. Ο Παναθηναϊκός στην Πορτογαλία, η ΑΕΚ χθες, το πρώτο της. Πράγμα ανεπίτρεπτο...

Κι αν στην περίπτωση των «πράσινων» ήταν υπέρβαση η πρόκριση επί της Μαρσέιγ και το «στρίμωγμα» της Μπράγκα, για την ΑΕΚ συνιστά αποτυχία η μη συμμετοχή της στους ομίλους. Όχι γιατί η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η Άντβερπ ήταν κακές ομάδες. Τουναντίον. Ήταν, πάντως, δύο βατοί αντίπαλοι, στα μέτρα της «Ένωσης» ή, τουλάχιστον, στα μέτρα που είχε ανέβει ο πήχης των προσδοκιών.

Τώρα, όλο το ελληνικό ενδιαφέρον μεταφέρεται τον χειμώνα στις Πέμπτες. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ –κατά πάσα πιθανότητα– και ο Ολυμπιακός θα είναι στην ίδια διοργάνωση. Πιθανώς και ο ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς. Όμορφη και ασύγκριτη η λάμψη του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως οι άλλες δύο διοργανώσεις δίνουν περισσότερες πιθανότητες για θετικά αποτελέσματα, για καλές πορείες και για βαθμούς που τόσο χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα η κλήρωση των ομίλων

Δίχως ελληνική εκπροσώπηση θα διεξαχθεί σήμερα (19.00) στο Μονακό η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πρώτα δύο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνουν ομάδες-μεγαθήρια, ενώ και στα υπόλοιπα συναντάμε ομάδες υψηλής αξίας. Όπως η Μίλαν στο τρίτο και η Νιουκάστλ στο τέταρτο. Χθες βράδυ, η Αϊντχόφεν συνέτριψε τους Ρέιντζερς με 5-1, χάρη σε εξαιρετική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο και προκρίθηκε, ενώ στην Κοπεγχάγη αρκούσε το 1-1 με την πολωνική Ράκοφ, για να περάσει και αυτή.

Τα γκρουπ δυναμικότητας αναλυτικά:

1ο ΓΚΡΟΥΠ

  • Μάντσεστερ Σίτι
  • Σεβίλη
  • Μπαρτσελόνα
  • Νάπολι
  • Μπάγερν Μονάχου
  • Παρί Σεν Ζερμέν
  • Μπενφίκα
  • Φέγενορντ

2ο ΓΚΡΟΥΠ

  • Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Ιντερ
  • Ντόρτμουντ
  • Ατλέτικο Μαδρίτης
  • Λιψία
  • Πόρτο
  • Αρσεναλ

3ο ΓΚΡΟΥΠ

  • Σαχτάρ Ντόνετσκ
  • Ζάλτσμπουργκ
  • Μίλαν
  • Λάτσιο
  • Μπράγκα
  • Ερυθρός Αστέρας
  • Αϊντχόφεν
  • Κοπεγχάγη

4ο ΓΚΡΟΥΠ

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ
  • Γαλατασαράι
  • Σέλτικ
  • Νιουκάστλ
  • Ουνιόν Βερολίνου
  • Λανς
  • Αντβέρπ
  • Γιουνγκ Μπόις
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας