Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Joan Monfort

Απότομη προσγείωση

Το ερχόμενο καλοκαίρι, η Μπαρτσελόνα θα μετακομίσει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ, καθώς το «Καμπ Νόου» θα κλείσει για ανακαίνιση. Το προχθεσινό clásico ήταν το τελευταίο που λαμβάνει χώρα στο αμφιθέατρο των «μπλαουγράνα» τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2025. Θα το θυμούνται για καιρό, μετά τη συντριβή με 4-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την απώλεια του ονείρου για το εγχώριο τρεμπλ.

Με τον αέρα των τριών διαδοχικών νικών επί της Ρεάλ Μαδρίτης (σε Σούπερ Καπ, πρωτάθλημα και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου), παίκτες και οπαδοί της Μπαρτσελόνα θεωρούσαν δεδομένη τη συνέχιση του σερί. Φαινόταν και στον καταλανικό Τύπο πριν από τη σέντρα, όπου τονιζόταν ότι είχαν βρει τον τρόπο να νικούν πάντα τον «αιώνιο» αντίπαλο. Θεωρούσαν εαυτούς υπερομάδα...

Ο Τσάβι, όμως, προειδοποιούσε πριν από την αναμέτρηση: «Η Ρεάλ, ως πιο συνηθισμένη σε τέτοιους αγώνες και σε ανατροπές, είναι το φαβορί». Και μετά τον αγώνα, υπενθύμισε ότι «βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κορυφαία ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης». Ο 43χρονος Καταλανός τεχνικός υπογράμμισε ότι «μας λείπει ωριμότητα. Εχουμε νεότατους ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Δηλαδή να είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους στο α’ μέρος, αλλά να χάνουν με 0-1».

Εκανε εντύπωση η απόλυτη αποδιοργάνωση της Μπαρτσελόνα μετά το πρώτο γκολ. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία: «μύρισε αίμα» -και έναν τελικό στον ορίζοντα-, οπότε φόρεσε τη στολή του εκτελεστή με το κρύο αίμα, που ζει για τις μεγάλες αναμετρήσεις νοκ άουτ.

Η σεζόν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί για τους «μπλαουγράνα», που, αν δεν αυτοκτονήσουν, θα πανηγυρίσουν τουλάχιστον την κατάκτηση του τίτλου. Για τη Ρεάλ προχθές ξεκίνησε μια σειρά από ματς-φωτιά. Στο πρώτο πήραν άριστα και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Ακολουθούν οι διπλές αναμετρήσεις με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η αναζήτηση τροπαίων δεν σταματά για τους Μαδριλένους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απότομη προσγείωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας