Η Λίβερπουλ βρίσκεται μια ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 2-0 επί της Βιγιαρεάλ, και όλος ο κόσμος θαυμάζει το δημιούργημα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός προπονητής έχει πάρει όλα τα credits από τα τέλη του 2015 που ανέλαβε και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να... ζωγραφίζει από τον πάγκο των «κόκκινων» για αρκετά ακόμη χρόνια. Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου του. Εληγε το 2024 και τώρα θα πάει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Ηταν μια τυπική διαδικασία, καθώς όλοι ασχολούνται με τους αγωνιστικούς στόχους της σεζόν. «Τίποτε δεν έχει ακόμα τελειώσει. Δεν περάσαμε στον τελικό ακόμα. Είμαστε στο... ημίχρονο, με το σκορ στο 2-0. Εκεί μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας και η Βιγιαρεάλ θα παλέψει έως το τέλος. Ομως η ωριμότητα είναι μία από τις αρετές μας», τόνισε ο Κλοπ.
Το φοβερό είναι πως αυτή την ομάδα την παραδέχονται ακόμα και οι... εχθροί. Ο Ρίο Φέρντιναντ, παλιά σημαία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σχολιαστής πλέον στην BT Sport, δήλωσε έκθαμβος: «Είναι η καλύτερη ομάδα της Λίβερπουλ που έχω παρακολουθήσει ποτέ. Αψογοι στα πάντα. Ο τρόπος που πιέζουν, η ενέργεια, η προσπάθεια. Κάθεσαι να τους παρακολουθήσεις και τους θαυμάζεις!».
Στον αντίποδα, η Βιγιαρεάλ ψάχνει να δει τι δεν πήγε καλά προχθές στο «Ανφιλντ». Ο προπονητής του «κίτρινου υποβρυχίου» Ουνάι Εμερι μίλησε για όλα αυτά που έπρεπε να κάνει η ομάδα του αλλά δεν μπόρεσε: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες, έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο στην άμυνα. Επρεπε να ανακτάμε την μπάλα και να την κρατάμε ώστε να βγαίνουμε στην αντεπίθεση. Θέλαμε να μην είμαστε συνέχεια υπό πίεση, να ανεβαίνουμε στο γήπεδο ώστε να μην είμαστε συνέχεια στην περιοχή μας... Ομως δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτε από αυτά, καμία ευκαιρία, καμία προσέγγιση στην περιοχή τους...».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας