Αθήνα, 15°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
15°C
16.8° 13.4°
1 BF
83%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 14.2°
2 BF
83%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
75%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.1° 12.1°
1 BF
85%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.1° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
1 BF
72%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
1 BF
82%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
1 BF
80%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
1 BF
55%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
82%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
12.7° 11.8°
0 BF
93%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
0 BF
77%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
86%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
0 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Ο Βιεϊρίνια και οι προβληματισμοί

Στο γήπεδο έβγαλαν τις μέρες του Πάσχα οι παίκτες του ΠΑΟΚ (με εξαίρεση τη Μ. Παρασκευή που ο Λουτσέσκου θέλησε να τους αποφορτίσει μετά τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό), καθώς η δεύτερη κόντρα με τους «ερυθρόλευκους» δεν έδωσε περιθώρια για μεγαλύτερη χαλάρωση. Ο Ρουμάνος τεχνικός και οι συνεργάτες του έμαθαν την επομένη του πρώτου αγώνα ότι ο τραυματισμός του Λέο Ζαμπά στον ώμο τον θέτει εκτός προετοιμασίας.

Η ιατρική διάγνωση έκανε λόγο για «κάκωση δευτέρου βαθμού» που τον αναγκάζει να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες και ουσιαστικά ωθεί τον 53χρονο προπονητή να ψάξει ένα διαφορετικό πλάνο για τη ρεβάνς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, για το τεχνικό τιμ του «δικεφάλου του Βορρά» ακούει στο όνομα του Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος έχασε το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, δεν συμμετείχε στις δύο τελευταίες προπονήσεις (χθες έμεινε στο γυμναστήριο) και έστειλε μήνυμα ότι οι πιθανότητες να δώσει το «παρών» στον αγώνα του «Καραϊσκάκη» είναι πολύ λίγες.

Το αν τελικά τα καταφέρει να είναι έστω στην αποστολή, διαθέσιμος για αλλαγή, θα φανεί στις 11 στην Τούμπα, όταν η ομάδα θα κάνει την τελευταία προπόνησή της πριν αναχωρήσει το απόγευμα για την Αθήνα. Ο ίδιος δείχνει μεγάλη επιθυμία να δώσει το «παρών», κλινικά δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα, αλλά ακόμη δεν έχει υποχωρήσει ο έντονος πόνος από το χτύπημα πίσω από τη γάμπα και το γόνατο, που είχε δεχθεί στο δεύτερο ματς με τη Μαρσέιγ, και αυτό δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί.

Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στη γαλλική ομάδα, ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του έχουν επιλέξει να αποφύγουν τα πολλά λόγια, τουλάχιστον μέχρι χθες, και αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιάσουν μια ομάδα με ενέργεια και ένταση που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός «τελικού» όπως είναι το αυριανό ματς.

Σε σχέση με το παιχνίδι στην Τούμπα, ο Λουτσέσκου σκέφτεται σε πρώτη φάση να αφήσει στην άκρη το επιθετικογενές 4-2-3-1 και να πάει σε ένα καθαρό 4-3-3, καθώς στον πρώτο ημιτελικό υπήρχαν διαστήματα που ο Ολυμπιακός με δύο μέσους είχε καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του κέντρου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Τσιγγάρας που είχε μείνει εκτός στο πρώτο παιχνίδι και ο Λουτσέσκου είχε δηλώσει ότι χρειάζεται λίγη αποφόρτιση μετά τα συνεχή παιχνίδια υψηλής έντασης.

Αν ο Χαλκιδικιώτης μέσος είναι παρτενέρ του Κούρτιτς στις θέσεις «6-8», αυτό σημαίνει ότι ο Ντόουγκλας θα πάρει τον ρόλο του επιθετικού μέσου και ο Μπίσεσβαρ θα πάει στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Αν δεν παίξει ο Τσιγγάρας, τότε είναι δύσκολο να προτιμηθεί ο Σβαμπ για την αρχική ενδεκάδα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παίξει και πάλι ο Ντόουγκλας δίπλα στον Κούρτιτς, να μείνει ο Μπίσεσβαρ στο «10» και να επιλεγεί ένας εκ των Μιτρίτσα ή Μουργκ για το αρχικό σχήμα.

■ Στις 10 σήμερα θα διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με θέμα την έγκριση τροποποίησης των όρων του ομολογιακού δανείου που είχε εκδοθεί το 2015 και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και καταθέσεις προοριζόμενες για ΑΜΚ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Βιεϊρίνια και οι προβληματισμοί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας