Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ έμεινε όρθια στο 81'

Το γκολ του Τζαβέλλα με κεφαλιά από κόρνερ του Γέβτιτς, σ' ένα σημείο που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει «τελματώσει» απόλυτα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, την κράτησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο τέλος της κανονικής περιόδου. Ωστόσο οι νίκες του Αρη και του Παναθηναϊκού σημαίνουν πως με αυτό το γκολ απέφυγε τα χειρότερα και εξακολουθεί -βάσει της εικόνας της και στο τελευταίο ματς- να αντιμετωπίζει με μεγάλο προβληματισμό τα play offs και την υπεράσπιση της ευρωπαϊκής θέσης.

Η ΑΕΚ πήγε με τη γνωστή «βαριά» ψυχολογία στο ματς, ενώ παραμονή του αγώνα ήρθε η παραίτηση του Βασίλη Δημητριάδη από τη θέση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος να καταδείξει πως υπάρχουν πολλά θέματα αυτή την περίοδο στην Ενωση.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ως κεντρικό χαφ τον Χατζισαφί, κάτι που λειτούργησε επιθετικά, αλλά ο Ιρανός είχε θέματα αμυντικής ισορροπίας. Η Ενωση για 30 λεπτά είχε καλό ρυθμό και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γήπεδο που... έδωσε ο Αστέρας. Ο Αραούχο είδε τον Παπαδόπουλο να κάνει μια σπουδαία επέμβαση στην προσπάθειά του στο 8', αλλά στο 24' δεν άφησε περιθώριο στον γκολκίπερ της ομάδας της Αρκαδίας.

Ομως μετά το γκολ η ΑΕΚ, που όπως κι ο Αστέρας έδινε τρίτο δύσκολο ματς σε οχτώ μέρες, υποχώρησε εύκολα μπροστά στην προσπάθεια των φιλοξενουμένων να πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Εβγαλε νευρικότητα, τη γνωστή παθητικότητα σε συνθήκες πίεσης και, παρά το γεγονός πως κι ο Αστέρας δεν έδειχνε ικανός να το εκμεταλλευτεί στο απόλυτο, η εικόνα παρέπεμπε σε σοβαρή πιθανότητα η Ενωση να πάθει ζημιά.

Αυτό έγινε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ριέρα ο Σιμόες «προστάτεψε» τον Μπαράλες από το να μείνει οφσάιντ, οι αμυντικοί έχασαν τον Αργεντινό κι αυτός με κεφαλιά ισοφάρισε.

Αυτό που επέτρεψε στην ΑΕΚ να έχει το περιθώριο μέχρι το τέλος του αγώνα να μπορεί να τον κερδίσει ήταν πως οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την κακή της ψυχολογία, Ούτε το γεγονός πως μια σειρά αλλαγών μετά το 1-1, με αναγκαστική αυτή του Αραούχο, σε τίποτα δεν ωφέλησαν την Ενωση, αν δεν την αποδιοργάνωσαν και εντελώς.

Ομως μία από αυτές, ο Γέβτιτς, έμελλε να παίξει ρόλο προς το τέλος. Πήρε ένα κόρνερ σε μια προσπάθεια για τελική μέσα από την περιοχή. Το εκτέλεσε ο ίδιος ιδανικά στο πρώτο δοκάρι και τότε ήταν η σειρά των αμυντικών του Αστέρα να αφήσουν με χαρακτηριστικό τρόπο το περιθώριο στον Τζαβέλλα να σκοράρει με κεφαλιά.

Η νίκη γίνεται πιο σημαντική για την ΑΕΚ ακριβώς γιατί ήρθε σε ένα σημείο που πλέον δεν ήταν προφανής ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να έρθει. Ο Αστέρας έμεινε εκτός play offs, πληρώνοντας περισσότερο κάποιες κομβικές στιγμές μέσα στη σεζόν που δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς οι οποίοι θα έκαναν τη διαφορά.

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2' Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57' Σιμάνσκι), Μάνταλος (57' Γέβτιτς), Αμραμπατ, Τσούμπερ (68' Τάνκοβιτς), Αραούχο (68' Ανσαριφάρντ).

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84' Γκαρσία), Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46' Τιλίκα), Ριέρα (69' Κρέσπι), Σόνι, Μπαράλες.

Σκόρερ: 24' Αραούχο, 81' Τζαβέλλας – 56' Μπαράλες.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα).

Κίτρινη: 33' Σιμόες, 76' Μισελέν, 90+1' Σιμάνσκι - 18' Αλβαρες, 23' Ατιένθα, 70' Βαλιέντε, 79' Μουνάφο.

Κόκκινη: 90' +4 Σιμάνσκι (2η κιτρ.).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ΑΕΚ έμεινε όρθια στο 81'

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας