Το Αμβούργο είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει λείψει ποτέ από την Μπουντεσλίγκα, όσο έντονα κι αν φλερτάρει με τον υποβιβασμό – ειδικά τα τελευταία χρόνια... Πέρσι τερμάτισε στη 16η αγωνιστική και έπαιξε μπαράζ για να διατηρηθεί στους «μεγάλους». Φέτος μάλλον θα καταφέρει να αποφύγει και τα μπαράζ.
Η χθεσινή του εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μάιντς ήταν χρυσάφι, καθώς επέτρεψε στην ομάδα του λιμανιού της βόρειας Γερμανίας να αποκολληθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά στο τελευταίο δίμηνο. Ηρωας για το Αμβούργο ήταν ο Σέρβος Γκόικο Κάτσαρ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 87ο λεπτό.
Η Στουτγάρδη αντίθετα δεν δείχνει να γλιτώνει τον υποβιβασμό. Μολονότι ταλαιπώρησε αφάνταστα τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, ηττήθηκε 3-2 με αυτογκόλ του Κλάιν στο 89ο λεπτό. Οι «βασιλικοί μπλε» έβαλαν τέλος στο σερί των 6 αγώνων χωρίς νίκη, αλλά έχουν βγει εκτός συναγωνισμού για τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αντίθετα, η Λεβερκούζεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ –απλά δεν γνωρίζει ακόμα αν θα πάει απευθείας στους ομίλους ή θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Αυγούστου. Πάντως το Σάββατο υποχρέωσε την Μπάγερν Μονάχου στην τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0, χάρη σε γκολ των Τσαλχάνογλου και Μπραντ. Ο Πεπ Γουαρδιόλα, με το μυαλό στον αγώνα του «Καμπ Νόου» με την Μπαρτσελόνα, παρέταξε αρκετούς παγκίτες (Στρίντερ, Γκαουντίνο, Βάιζερ, Πισάρο...).
Ο Καταλανός τεχνικός των Βαυαρών είχε ήδη προειδοποιήσει ότι, για τον ίδιο, το πρωτάθλημα τελείωσε μετά την εξασφάλιση του τίτλου. Ομως οι δύο σερί ήττες -είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός από την Ντόρτμουντ στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα- δεν είναι και ο καλύτερος οιωνός πριν από το ταξίδι στη Βαρκελώνη...
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας