Αύριο, 25 Ιανουαρίου, συμπληρώνονται 16 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του Μίκλος Φεχέρ σε ηλικία μόλις 24 ετών. Ο Ούγγρος διεθνής επιθετικός, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης καριέρας του στην πορτογαλική λίγκα, έκανε το πέρασμα από την Πόρτο στην Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2002 όταν ο πρόεδρος των «δράκων» Ζόρζε Πίντο ντα Κόστα τσακώθηκε με τον ατζέντη του, Ζοσέ Βέιγκα.
Στις 25 Ιανουαρίου 2004, η Μπενφίκα αγωνιζόταν στο Γκιμαράες, στην έδρα της τοπικής Βιτόρια.
Ο Φεχέρ είχε μπει αλλαγή και είχε βγάλει ασίστ στον Φερνάντο Αγκουιάρ για το μοναδικό γκολ του αγώνα. Το ματς ήταν στις καθυστερήσεις, όταν ο Ούγγρος είδε την κίτρινη κάρτα. Χαμογέλασε, έκανε να φύγει και ξαφνικά σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο.
Μέλη των ιατρικών τιμ και των δύο ομάδων έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ συμπαίκτες και αντίπαλοι έκλαιγαν. Διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης και, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε εκπνεύσει. Αιτία ήταν η καρδιακή αρρυθμία λόγω υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας.
Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο «Ντα Λουζ» και η κηδεία του έγινε στην Ουγγαρία. Το Νο 29 της Μπενφίκα αποσύρθηκε για πάντα, ενώ στη θύρα 18 του γηπέδου υπάρχει η προτομή του.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας