Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
20.9° 20.3°
4 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Η τροπαιούχος Τσέλσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Η μέρα του Μουρίνιο

Η χθεσινή μέρα ανήκε ολοκληρωτικά στην Τσέλσι. Πρώτα η Λίβερπουλ της άνοιξε τον δρόμο για το πρωτάθλημα και αργότερα οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησαν το πέμπτο Λιγκ Καπ στην ιστορία του συλλόγου, επικρατώντας με 2-0 της Τότεναμ.

Οπως και στο πρωτάθλημα, που νίκησε άλλη ομάδα για... λογαριασμό της, έτσι και στον τελικό του Γουέμπλεϊ οι «μπλε» έγιναν τροπαιούχοι από σπόντα! Διότι και τα δύο γκολ που σημείωσαν είχαν δόση τύχης.

Στο 44’ ο Τζον Τέρι έπιασε σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα μπορούσε να πάει πάνω στον Γιορίς, αλλά κόντραρε στον Κέιν, για να καταλήξει στα δίχτυα.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 56’, όταν ο Ντιέγκο Κόστα έκανε από πλάγια μια σέντρα - σουτ, η μπάλα δεν πήγαινε προς την εστία, αλλά αφού προσέκρουσε στον Ουόκερ, άλλαξε εντελώς πορεία για το 2-0. Αν και χρεώθηκε αυτογκόλ, ο επιθετικός της Τσέλσι πανηγύρισε έξαλλα, διότι έχει να σκοράρει εδώ και ενάμιση μήνα...

Η Τότεναμ το πάλεψε, αλλά κάτι της έλειπε για να διεκδικήσει το Κύπελλο. Ισως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ερικσεν στο 10’ δεν έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ. Ακόμα κι έτσι, στο πρώτο μέρος οι «πετεινοί» είχαν τον έλεγχο, αλλά το τυχερό γκολ του Τέρι τούς έκοψε τα... φτερά. Μόνο στο τελευταίο 20λεπτο επιχείρησαν να ανατρέψουν τη δύσκολη κατάσταση, αλλά απέτυχαν παταγωδώς στην τελική προσπάθεια.

Η απογοήτευση ήταν έντονη, μια και η ομάδα του Ποκετίνο δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση για ακόμη μια φορά.

Αντίθετα, το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό για τους νικητές. Ο Τζον Τέρι πήρε από το χεράκι τον Ντρογκμπά και μαζί σήκωσαν την κούπα, διότι ο εμβληματικός Αφρικανός φορ ίσως να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο «Γουέμπλεϊ».

Ανακούφιση και για τον Ζοσέ Μουρίνιο, που έμεινε για τρία χρόνια δίχως διάκριση. Πανηγύρισε έξαλλα - «χειρότερα» και από τους παίκτες του, ενώ γενικά είχε κέφια. Μετά το 2-0 πιτσίλισε μια κάμερα της βρετανικής τηλεόρασης με νερό, και με το σφύριγμα της λήξης πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του από τον αγωνιστικό χώρο!

Παράλληλα, πρέπει να αισθάνθηκε δικαιωμένος για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Ζουμά ως αμυντικό χαφ. Λόγω τιμωρίας του Μάτιτς, ο Πορτογάλος δεν εμπιστεύτηκε ούτε τον έμπειρο, αλλά παροπλισμένο Ομπι Μίκελ, ούτε τον άπειρο Ακέ. Προτίμησε τον 20χρονο Γάλλο αμυντικό, ο οποίος επεξέτεινε το σερί των πολύ καλών του φετινών εμφανίσεων.

Ο «Μου» ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και αλτρουιστής στις δηλώσεις του: «Οι παίκτες μου ήταν φανταστικοί. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, έκαναν ό,τι έπρεπε. Σε έναν τελικό δεν πας για να μαγέψεις με την μπάλα που θα παίξεις, αλλά για να νικήσεις. Με ρωτάτε ποιος είναι για μένα ο MVP. Θα σας πω αμέσως. Είναι οι Κουρτουά και Λουίς Φελίπε, που ήταν καταπληκτικοί στους ημιτελικούς με τη Λίβερπουλ. Είναι ο Αντρέας Κρίστενσεν, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά κόντρα στη Σριούσμπερι. Εμείς είμαστε ομάδα».

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ραμίρες, Φάμπρεγας (88’ Οσκαρ), Βίλιαν (76’ Κουαρδάδο), Αζάρ, Ντ. Κόστα (92’ Ντρογκμπά).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ρόουζ, Φερτόνχεν, Ντάιερ, Μέισον (71’ Λαμέλα), Μπενταλέμπ, Τάουνσεντ (62’ Ντεμπελέ), Ερικσεν, Τσαντλί (80’ Σολδάδο), Κέιν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η μέρα του Μουρίνιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας