Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 13.8°
0 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 13.6°
2 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.5° 12.5°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
88%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.9°
2 BF
70%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
80%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
53%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.2° 15.1°
0 BF
78%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
3 BF
84%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.8° 11.8°
0 BF
87%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
| ΙΝΤΙΜΕ

Εβγαλε φλας με Μάριν!

Με το γκολ του Μάρκο Μάριν ο Ολυμπιακός «ξεκλείδωσε» την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και με τη νίκη του αυτή προσπέρασε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, καταλαμβάνοντας την κορυφή, με την οριακή διαφορά του ενός βαθμού. 

Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα, αν και σε τούτη τη χρονιά πραγματοποίησαν το χειρότερό τους ξεκίνημα, αλλά στα τελευταία παιχνίδια μετρούν έξι συνεχόμενες νίκες έχοντας μάλιστα πολυτιμότερο παίκτη τον Μάριν. 

Ο «Γερμανός» ήταν και χθες ο καλύτερος από τους τρεις οργανωτές που χρησιμοποίησε ο Λεμονής, με δεύτερο σε απόδοση τον Οτζίτζα και τρίτο στη σειρά τον Φορτούνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Μόνον ένα σουτ φάουλ έστειλε στο ξεκίνημα του αγώνα το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο «πρωτάρης» τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιαννίκογλου και κατά τα άλλα δεν είχε συμμετοχή. 

Ο Λεμονής, που ανέλαβε τον Ολυμπιακό στο -4 και τον έφτασε στο +1 στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, έπαιξε και πάλι με τρία «10άρια», όπως το έκανε στο Αγρίνιο, στο δεύτερο ημίχρονο και του έδωσε τρία γκολ, όμως χθες μάλλον εγκλωβίστηκε σε αυτή την τακτική, αφού οι «κόκκινοι» μπορεί να έφτασαν σε 13 τελικές, αλλά δημιούργησαν ελάχιστους κινδύνους για την αντίπαλη εστία. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, που παρουσιάστηκε με αρκετές απουσίες βασικών παικτών, καθώς ο Πετράκης δήλωσε για αυτό το ματς όλους τους τιμωρημένους, ενώ δεν υπολόγιζε και κάποιους με τραυματισμό, έμεινε σε όλο τον αγώνα πίσω από την μπάλα, στάθηκε καλά στο δικό του μισό γήπεδο, όμως δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για τον Προτό και από τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα του. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού μάλλον αποσυντονίστηκαν με τους «τσακωμούς» τους με τον Μπέριο και για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσαν να σχεδιάσουν κάτι ουσιαστικό πάνω στην πράσινη σκακιέρα.

Στο δεύτερο μισό ο Λεμονής έστειλε στο γήπεδο και τον Πάρντο, χωρίς να «πειράξει» τα δεκάρια του τα οποία τα άφησε σε όλο το παιχνίδι, αλλά ο Κολομβιανός πέρασε απαρατήρητος και μάλιστα τα άκουσε από τον Τζούρτζεβιτς (μπήκε στη θέση του Ανσαριφάρντ) όταν σε μια φάση δεν του γύρισε την μπάλα και προτίμησε να σουτάρει χωρίς καμιά τύχη. 

Ο Μάριν όμως, που τυπικά έπαιζε στη θέση της αριστερής πτέρυγας αλλά έκλινε προς τα μέσα, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και ταυτόχρονα να βγάλει το… φλας για την προσπέραση του Ολυμπιακού στην κορυφή.

Στο 63’ έγινε κάτοχος της μπάλας σε θέση μέσα δεξιά και πριν πάει πάνω του η άμυνα του ΠΑΣ επιχείρησε το σουτ στην απέναντι γωνία του Γιαννίκογλου, ο οποίος δεν πρόλαβε να αλλάξει την πορεία της προς τα δίχτυα του, αν και την ακούμπησε με τις άκρες των δαχτύλων του (1-0). 

Και ο Ανσαριφάρντ πέτυχε γκολ, αλλά του το «έκλεψαν» οι διαιτητές. Στο 72’ πήρε την πάσα από τον Οτζίτζα, σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα «έσκασε» μέσα από τη γραμμή της εστίας, όμως ο διαιτητής Τζήλος και κυρίως ο επόπτης Γκάγκας (δική του είναι η φάση) δεν έδειξαν σέντρα. 

► Ολυμπιακός (Τ. Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Σισέ (88’ Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56’ Πάρντο), Οτζίτζα, Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (74’ Τζούρτζεβιτς). 

► ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας (84’ Βιντάλ), Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Μπέριος, Μαυροπάνος, Αποστολόπουλος, Μανθάτης (88’ Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (78’ Μπετρά), Κόντε. 

► Σκόρερ: 63’ Μάριν. 

► Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας). 

► Κίτρινη: 11’ Ταχτσίδης, 41’ Σισέ, 75’ Ρομαό - 11' Μπέριος, 45’ Λίλα, 64’ Κόντε, 82’ Μπουκουβάλας. 

► Κόκκινη:

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εβγαλε φλας με Μάριν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας