Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 13.8°
0 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 13.6°
2 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.5° 12.5°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
88%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.9°
2 BF
70%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
80%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
53%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.2° 15.1°
0 BF
78%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
3 BF
84%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.8° 11.8°
0 BF
87%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Ασυνήθιστο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, αλλά η ΑΕΚ νίκησε (0-1) χθες τη Λαμία στο ουδέτερο Περιστέρι με πέναλτι που δεν υπήρξε

Αυτή τη φορά ήταν υπέρ της

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια, ένα κρίσιμο –γιατί κρίσιμο ήταν το χθεσινό με τη Λαμία στο ουδέτερο Περιστέρι– ματς της ΑΕΚ να κρίνεται με ένα υπέρ της λάθος σφύριγμα. Εγινε όμως χθες, όταν στο 80’ ο Λιβάγια έκανε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια κι ανάγκασε τον Μπλάζιτς να τον ανατρέψει. Ηταν εκτός περιοχής, έστω και οριακά στο τέλος.

Ο διαιτητής Βάτσιος φάνηκε να κοιτάει και στον δεύτερο βοηθό, τον Καμπούρη, αυτός τον ώθησε προφανώς να δείξει τη βούλα. Ενα λεπτό αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα και η ΑΕΚ από χθες είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, ύστερα από έξι χρόνια. Ξεπέρασε και… τη φοβία της πρωτιάς, που φανερά γέμισε τους παίκτες και τον πάγκο νευρικότητα.

Στην ΑΕΚ μπορούν να λένε βέβαια πως στο 57’ ο διαιτητής χάρισε αποβολή στον Πίτι, σε φάση μάλιστα που άφησε πλεονέκτημα υπέρ της Ενωσης, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Αραούχο.

Αν αφήσουμε τη διαιτησία έξω, όσο γίνεται βέβαια, η εικόνα του ματς ειδικά στο πρώτο μέρος δικαιολογούσε νίκη της ΑΕΚ. Αφού τη γλίτωσε σε μια μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας στο 32’, όταν από απόκρουση του Ανέστη ο Μπλάζιτς σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, από καλή θέση εντός περιοχής. Γενικά στο πρώτο μέρος η Ενωση δυσκολεύτηκε πολύ και δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της.

Αυτό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο κι ακόμη περισσότερο στην τελική ευθεία, όταν ρίχτηκαν στη μάχη και οι Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλος. Η Λαμία του Τεννέ είχε γυρίσει από νωρίς σε… διάταξη «πούλμαν» στην άμυνα, παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ δημιούργησε κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες, με κορυφαίες δύο με πρωταγωνιστή τον πολύ θετικό χθες Αϊντάρεβιτς.

Βρήκε τελικά τη διέξοδο στη φάση του πέναλτι. Και σε αυτήν, όπως και στις άλλες φάσεις που δημιούργησε, βάση ήταν η ατομική ποιότητα και οι εμπνεύσεις ποδοσφαιριστών όπως οι Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο και Αϊντάρεβιτς. Κάτι που θα χρειαστεί να «μιλήσει» σε δύσκολες στιγμές και η ΑΕΚ φέτος δείχνει να το διαθέτει περισσότερο από άλλες φορές.

Αυτό που μετράει στο τέλος είναι πως η ΑΕΚ πέρασε χωρίς απώλειες το πρώτο τεστ αμέσως έπειτα από δύσκολο ευρωπαϊκό ματς. Αρχίζει βέβαια και αντιμετωπίζει και πρόβλημα με τις συνεχείς απώλειες. Χθες έπαιζε χωρίς Σιμόες και Γαλανόπουλο, έχει έξω τον Τσιγκρίνσκι, έχασε και στο τέλος του ημιχρόνου και τον Λόπες, που βγήκε με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Ν. Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (90’ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Μπλάζιτς, Ομο, Ακόστα, Βασιλαντωνόπουλος (87’ Τσούκαλος), Βάντερσον, Πίτι (84’ Λινάρδος).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες (46’ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (72’ Χριστοδουλόπουλος), Κλωναρίδης (65’ Λιβάγια), Αραούχο.

ΣΚΟΡΕΡ: 81’ Χριστοδουλόπουλος (πέν.).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).

ΚΙΤΡΙΝΗ: 54’ Πίτι, 60’ Κουκόλης, 80’ Ακόστα - 24’ Βράνιες, 74’ Τσόσιτς.

ΚΟΚΚΙΝΗ: -

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αυτή τη φορά ήταν υπέρ της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας