Δεν είχε καμιά διαφορά από όλα σχεδόν τα προηγούμενα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ φέτος το χθεσινό με την Καλλιθέα. Το 5-1 ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνει το σκορ. Απλά θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.
Φαίνεται πλέον πως η ομάδα όσες απουσίες και να έχει –και χθες είχε πάλι αρκετές– δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα να νικήσει και πολύ δύσκολα τα πράγματα θα αλλάξουν μέχρι τα play offs. Ερωτηματικό είναι μόνον αν θα κάνει καμιά «γκέλα» σε κάποιο μικρό γήπεδο, όπως την πάτησε στην Ερμιονίδα.
Ο Μπρέσεβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Πέτυχε τρία γκολ και δείχνει συνεχώς ότι πρόκειται για μια από τις πετυχημένες κινήσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ, με μέτρο σύγκρισης βέβαια το επίπεδο ανταγωνισμού πέρσι και φέτος.
Το ματς τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ χωρίς να προλάβει να χάσει καμιά ευκαιρία, από δύο κόρνερ από τα δεξιά με τον Μάνταλο, με ένα πλασέ του Αραβίδη και μια κεφαλιά του Μπρέσεβιτς αντίστοιχα, βρέθηκε με 2-0 μπροστά. Αλλο ένα, εντυπωσιακό αυτό, γκολ του Κροάτη και 3-0 στο ημίχρονο. Η Καλλιθέα μείωσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Ντουρμπισάι, για να δεχτεί αμέσως το τέταρτο γκολ από τον Μπρέσεβιτς.
Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 54΄ με δεύτερη κίτρινη στον Πίκολο και το πέμπτο γκολ που πέτυχε ο Ντούνης ήρθε από επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε. Λίγη σημασία βέβαια, αφού η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες ώς το τέλος.
Αν σκεφτεί κανείς πως χθες η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς Κορδέρο, Κολοβέτσιο, Μπακάκη, Μπαρμπόσα και Πλατέλλα, δηλαδή σχεδόν μισή βασική ενδεκάδα, η διαφορά δυναμικότητας από τις υπόλοιπες ομάδες γίνεται πολύ χτυπητή. Την ομάδα που την καταδιώκει, την Παναχαϊκή, την κέρδισε 3-1 μέσα στην Πάτρα και χωρίς τον Μάνταλο.
Ερωτηματικό είναι αν αυτή η πραγματικότητα θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα σε μεταγραφικές κινήσεις που είναι δρομολογημένες, ειδικά αυτή του σέντερ φορ.
Να σημειωθεί το ντεμπούτο του Γιάκομπ Γιόχανσον στην ενδεκάδα, με τον Σουηδό να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, παρά την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και την αλλαγή περιβάλλοντος.
Πολύς κόσμος και χθες στο ΟΑΚΑ. Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες, με τα συνθήματα για το γήπεδο να κυριαρχούν και πάλι.
ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Γροντής, Γιόχανσον (60’ Ζόριτς), Ανάκογλου, Αραβίδης (77’ Τσεβάς), Μάνταλος, Μ. Ντούνης, Μπρέσεβιτς (68’ Φαγέ).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Πίκολο, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (46’ Ντουρμπισάι), Ματσάντο, Μιχαλόπουλος (58’ Μπριλάκης), Αρναρέλης, Αριανούτσος (64’ Σταμόπουλος).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας