Βραδιά λάμψης απόψε στη Ζυρίχη. Στο συνεδριακό μέγαρο της ελβετικής πόλης φιλοξενείται το Γκαλά της FIFA, όπου θα απονεμηθεί η Χρυσή Μπάλα στον καλύτερο παίκτη του 2014: είτε στον κάτοχο του τίτλου Κριστιάνο Ρονάλντο είτε στον ρέκορντμαν του τίτλου (με 4 κατακτήσεις) Λιονέλ Μέσι είτε στον Μάνουελ Νόιερ, που αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας που το επιτυγχάνει σε περισσότερο από μισό αιώνα!
Τα προγνωστικά μέχρι στιγμής μιλούν για επικράτηση του Πορτογάλου επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος σε σχέση με τον Αργεντινό αντίπαλό του έχει να επιδείξει και τίτλους (Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Ισπανίας) και περισσότερα γκολ. Ομως δεν είναι λίγοι εκείνοι που ποντάρουν στον Νόιερ, κυρίως λόγω της επικράτησης της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και του σημαντικού ρόλου που ο ίδιος διαδραμάτισε με τις επεμβάσεις και το νεωτεριστικό αγωνιστικό του στιλ στην επιτυχία αυτή.
Η τελετή θα ξεκινήσει στις 19.30 (τηλεοπτική κάλυψη από το Eurosport) και περίπου δύο ώρες αργότερα θα ξέρουμε ποιος από τους προαναφερθέντες θα κάνει δική του τη Χρυσή Μπάλα. Ενδιάμεσα βέβαια υπάρχουν πολλές άλλες βραβεύσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Βραβείο Πούσκας για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, για το οποίο μονομαχούν τα μουντιαλικά τέρματα του Χάμες Ροδρίγες και του Ρόμπιν φαν Πέρσι, εναντίον μιας γυναίκας! Της Ιρλανδέζας Στέφανι Ρος, που πέτυχε ένα –πραγματικά απολαυστικό– γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος γυναικών της χώρας της.
Στους προπονητές, το τριπλό μπρα ντε φερ είναι ανάμεσα στον Κάρλο Αντσελότι της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ντιέγο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Γιόαχιμ Λεβ της Εθνικής Γερμανίας, ο οποίος και προηγείται με βραχεία κεφαλή στα προγνωστικά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας