Τα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν έφτασαν στον ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο. Χρειάστηκε το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού και χθες Πανιωνίου. Σ’ αυτό συνέβησαν πραγματικά ΟΛΑ.
Ο Πέλκας, που είχε έρθει από τον πάγκο, πέτυχε το γκολ με κοντινό πλασέ, μετά από σέντρα του Μάτος και κεφαλιά του Μυστακίδη (επίσης μπήκε ως αλλαγή) και μετά πανηγύρισε τόσο έξαλλα που ξεπέρασε τα όρια.
Επιασε τα γεννητικά του όργανα («ήθελα να δείξω ότι έχουμε τσαγανό, και δεν μετανιώνω», δήλωσε ο ίδιος μετά το ματς) και ο Στυλιαράς τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
«Δεν υπάρχει λογική να παίζουμε στην έδρα μας, ο παίκτης μας να πανηγυρίζει έτσι και να δέχεται κόκκινη κάρτα» είπε ο Ιβιτς για να τον δικαιολογήσει, θέλοντας να τονίσει ότι η άσεμνη χειρονομία δεν απευθυνόταν στον πάγκο του Πανιωνίου, όπως του χρέωσε ο τέταρτος διαιτητής Τζήλος (αυτό γράφτηκε στο φύλλο αγώνα).
Ο Ιβάν Σαββίδης, πάντως, είχε τετ α τετ με τον 23χρονο παίκτη και του ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές και ουσιαστικά προανήγγειλε πρόστιμο (αν και ο γιος του Γιώργος τον δικαιολόγησε μέσω Instagram).
Πέρα από το θέμα του Πέλκα, όμως, που μονοπώλησε, το συμπέρασμα του αγώνα είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι μέτριος και πιθανόν να μην κέρδιζε (παρότι είχε δύο δοκάρια με Μπίσεσβαρ και Σάχοφ) αν δεν υπήρχε η αποβολή του Οικονόμου -δίκαιη- στο 77’.
Ο Πανιώνιος είχε, από την πλευρά του, μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με Κόρμπο (κεφαλιά άουτ μόνος μέσα στην περιοχή) και Γέσιλ (τετ α τετ, μπλόκαρε ο Γλύκος).
ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (80’ Πέλκας), Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ενρίκε (84’ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (75’ Μυστακίδης).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ. Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιότα, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούρας (75’ Ταπόκο), Γεσίλ (86’ Σαββίδης), Μασούντ (90+3’ Μαχμούτοβιτς).
ΣΚΟΡΕΡ: 90+4’ Πέλκας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας).
ΚΙΤΡΙΝΗ: 28’ Κρέσπο, 44’ Σάχοβ, 49’ Αθανασιάδης - 61’ Οικονόμου, 68’ Βλάχος, 90+4’ Μαχμούτοβιτς.
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90+4’ Πέλκας - 77’ Οικονόμου (2η κίτρ.).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας