Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.7° 17.8°
2 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
22.8° 19.8°
2 BF
58%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
20°C
21.0° 18.3°
2 BF
69%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
21.9° 21.9°
3 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
20.9° 20.9°
0 BF
68%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
48%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.1° 21.1°
1 BF
65%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21°C
20.8° 19.4°
4 BF
68%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.3° 18.2°
1 BF
59%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 19.1°
3 BF
62%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
3 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
20.9° 19.8°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
22°C
21.8° 21.8°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
22°C
24.0° 18.9°
2 BF
52%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.3° 19.3°
2 BF
81%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.4° 18.3°
3 BF
75%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
2 BF
60%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.0° 18.0°
2 BF
58%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Παναθηναϊκός- μπάσκετ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
EUROKINISSI

Πρώτο βήμα για την κούπα

Οι προημιτελικοί Παναθηναϊκού - ΑΕΚ και Αρη - ΠΑΟΚ θα αναδείξουν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του final 8 για το 49ο Κύπελλο Ελλάδας στα «Δύο Αοράκια». Ετοιμοπόλεμος Σλούκας, μία αγωνιστική στην ΑΕΚ. Ο ΜακΚίσικ προ των πυλών

Το ζευγάρι του ενός ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας θα το μάθουμε αργά σήμερα το βράδυ, όταν θα ολοκληρωθεί στα «Δύο Αοράκια» η πρώτη μέρα του final 8 του 49ου Κυπέλλου Ελλάδας. Θα προκύψει από τους νικητές των δυο πρώτων προημιτελικών, τους οποίους -κατά σύμπτωση- απαρτίζουν ζευγάρια τα οποία αναμετρήθηκαν πριν από λίγες μέρες για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η αρχή θα γίνει (18.00, CS) με την αναμέτρηση του πολυνίκη (20 τρόπαια) Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (5 τρόπαια) και θα ακολουθήσει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη (8 τρόπαια) και ΠΑΟΚ (3 τρόπαια).

Είναι προφανές ότι από το συγκεκριμένο ταμπλό φαβορί για να βρεθεί στον τελικό είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον πρώτο του εγχώριο τίτλο ύστερα από ένα σερί 5/5 που μετράει ο back2back νταμπλούχος Ολυμπιακός, ο οποίος ταξιδεύει σήμερα για το Ηράκλειο μαζί με το Περιστέρι, τον Προμηθέα και τον Πανιώνιο που παίζουν αύριο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε με όλα τους τα στελέχη και ορατή την πιθανότητα να δηλωθεί στην επτάδα του ελληνικού ρόστερ ο έμπειρος ΜακΚίσικ στη θέση του Μπραζντέικις μέχρι το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία. Στην αποστολή του Περιστερίου δεν συμπεριλαμβάνεται ο Τζέιλε Χαντς, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την ισπανική Παλένθια.

Στην προπόνηση των «πρασίνων» έλαβε μέρος ο αρχηγός τους Κώστας Σλούκας, ο οποίος προέρχεται από μακρά αποχή λόγω θλάσης στους προσαγωγούς με την προοπτική να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής ώστε να είναι όσο το δυνατόν ετοιμοπόλεμος για τη μάχη του τελικού, αν συμφωνήσουμε ότι το ζευγάρι που όλοι περιμένουν ότι θα φτάσει την Κυριακή να διεκδικήσει την κούπα είναι αυτό των «αιωνίων».

«Οπως όλες οι ομάδες ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο ματς. Στο Κύπελλο κάθε ματς είναι επικίνδυνο, κάθε ομάδα δίνει τα δυνατά της γιατί είναι παιχνίδια πρόκρισης. Αν νικήσουμε αύριο, θα σκεφτούμε το επόμενο ματς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όλοι είναι υγιείς τώρα και πιστεύω πως και ο Σλούκας θα πάρει λεπτά συμμετοχής στο Κύπελλο. Ελπίζω να ξεκινήσουμε με μια νίκη, γιατί η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και μάχεται. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα ματς και το Κύπελλο. Σε τρία παιχνίδια κρίνεται ένα τρόπαιο. Θα είμαστε χαρούμενοι αν τα καταφέρουμε. Αλλά ο στόχος μας είναι στη Euroleague και στην κατάκτηση του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω αυτό ισχύει για όλους. Αν κερδίσεις, θα είσαι χαρούμενος. Ομως κανείς δεν θα θυμάται αν κερδίσαμε ή χάσαμε το Κύπελλο. Ομως αν πας στο Final Four ή πάρεις το πρωτάθλημα θα γραφτείς στην Ιστορία. Οπως και να έχει, είμαστε εδώ για να νικήσουμε» τόνισε ο Τούρκος τεχνικός του «τριφυλλιού» Εργκίν Αταμάν.

Από την άλλη η ΑΕΚ θα έχει μεν την επιστροφή του Κουζμίνσκας, αλλά θα παραταχτεί χωρίς τον βασικό ψηλό της, τον Τίλμαν, που έχει υποστεί κάταγμα. Ως εκ τούτου όλοι στον «δικέφαλο», με πρώτο τον τεχνικό Ηλία Ζούρο, προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα χαμηλά, αναγνωρίζοντας ότι η ομάδα τους δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή της. Παρεμπιπτόντως χθες η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας επέβαλε σε βάρος της ΚΑΕ ΑΕΚ τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα γεγονότα που σημάδεψαν το ματς της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στα Ανω Λιόσια. Αυτή ήταν η πρώτη άμεση απόφαση επιβολής ποινής με βάση τον νέο αθλητικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ. Θα την εκτίσει με αντίπαλο τον Προμηθέα Πάτρας στις 9 Μαρτίου.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας (21.00) ο φορμαρισμένος Αρης θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του μετά τις τελευταίες αλλαγές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρώτο βήμα για την κούπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας