Αθήνα, 15°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
15°C
16.8° 13.4°
1 BF
83%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 14.2°
2 BF
83%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
75%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.1° 12.1°
1 BF
85%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.5° 14.5°
2 BF
92%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.1° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.9° 13.8°
1 BF
72%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
1 BF
82%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
1 BF
80%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
54%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
73%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
82%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
12.7° 11.8°
0 BF
93%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
0 BF
77%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
86%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
0 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Εθνική με χαρακτήρα και τσαμπουκά | INTIME

Αέρα στα πανιά της

Μετά από ένα δραματικό ντέρμπι που θύμισε αγώνα μεταλλίου, η συγκλονιστική Εθνική Ελλάδας γονάτισε μέσα στην κατάμεστη «Ζάγκρεμπ Αρένα» την Κροατία με 72-70. Ετσι, σε συνδυασμό με την άνετη νίκη της στην πρεμιέρα επί της ΠΓΔΜ με 85-65, έβαλε υποθήκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Μια πρώτη θέση η οποία θα καθορίσει το μονοπάτι που θα πρέπει να διαβεί στην ειδική διαδρομή των νοκ άουτ, αν θέλει να φτάσει μέχρι το βάθρο. Αν όλα πάνε καλά και δεν σκοντάψει μέχρι τα προημιτελικά, εκεί φαίνεται ότι θα αποφύγει τη σκληροτράχηλη και φορμαρισμένη Σερβία, η οποία έχει ήδη τεθεί επικεφαλής του Β’ ομίλου του Βερολίνου.

ΙΝΤΙΜΕ

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η ουραγός Γεωργία, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (19.00), μια και σήμερα στο Ζάγκρεμπ (Γ’ όμιλος) και στο Βερολίνο (Β’ όμιλος) έχουν ρεπό.

Πάντως, στην παρούσα φάση, τούτη η νίκη σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι επιβεβαίωσε το μέταλλο και τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας, η οποία για 30 λεπτά μπορεί να μην έκανε καλό παιχνίδι και να είχε βρει τον μπελά της από την περιφέρεια των Κροατών, αλλά στο τέλος μίλησαν η ποιότητα, η εμπειρία και η προσωπικότητα.

Κλασικότερο παράδειγμα, η εκτόξευση του Βασίλη Σπανούλη (16 π.). Ο «Kill Bill» ταλαιπωρήθηκε για πολλή ώρα από το δίδυμο Ούκιτς-Σιμόν που τον «σημάδευε», αλλά όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει, η κλάση βγήκε μπροστά. Με καθοριστικά καλάθια (16 π.) και ασίστ (6 π.) όταν η μπάλα «έκαιγε», πήρε την κατάσταση στα χέρια του και φόρτωσε όλο το άγχος στους απέναντι.

ΙΝΤΙΜΕ

Μαζί του, το δίδυμο Πρίντεζη (13 π.) - Σλούκα, «ψημένο» σε βραδιές Ευρωλίγκας, αντέδρασε με χειρουργική ακρίβεια και έδωσε στην Εθνική την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για το φίνις της νίκης.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση του Κατσικάρη στο τέλος να συρρικνώσει το ροτέισον, να διαλέξει μια πεντάδα με τρεις κοντούς (Σπανούλης, Ζήσης, Σλούκας, Πρίντεζης, Μπουρούσης) και να της δώσει χρόνο να βρει ρυθμό πάνω στο παρκέ. Είναι προφανές ότι σε τέτοια παιχνίδια είναι αδύνατον να παίζουν όλοι και να μοιράζονται τον χρόνο.

ΙΝΤΙΜΕ

Αντίθετα, η οικοδέσποινα Κροατία «πνίγηκε» στο άγχος. Οταν η μπάλα ζύγιζε 100 κιλά, τα χέρια των ταλαντούχων παικτών της άρχισαν να τρέμουν. Ενδεχομένως, στο πίσω μέρος του κεφαλιού των παικτών του Περάσοβιτς να έπαιξε ρόλο η κακή παράδοση που έχουν την τελευταία δεκαετία απέναντι στη «γαλανόλευκη», η οποία έχει επικρατήσει στις έξι από τις επτά μεταξύ τους αναμετρήσεις.

ΙΝΤΙΜΕ

Η αλήθεια είναι ότι ήταν και άτυχη, γιατί υποχρεώθηκε να παίξει το ντέρμπι χωρίς ένα από τα μεγάλα «όπλα» της. Ο γκαρντ των Νετς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, τραυματίστηκε στο νικηφόρο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σλοβενία και έμεινε εκτός. Μετά από ένα μπάσιμο, έπεσε άτσαλα στο έδαφος και υπέστη διάσειση. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και παρότι ο ίδιος, μέχρι την τελευταία στιγμή, επέμενε να τεθεί στην διάθεση του προπονητή του, το ιατρικό τιμ τού επέβαλε να ξεκουραστεί, μια και ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αέρα στα πανιά της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας