Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
INTIME SPORTS

Η ώρα των «αιωνίων»

Με θέα τον αυριανό (19.15, ΕΡΤ-3) ημιτελικό και την ορατή πιθανότητα να συναντηθούν σε αυτόν, ρίχνονται σήμερα στη μάχη του πρώτου final eight του Κυπέλλου Ελλάδας οι δυο «αιώνιοι». Πρώτος ξεκινάει την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι, στο ίδιο γήπεδο, ο νταμπλούχος Ολυμπιακός. Στον προημιτελικό που διεξάγεται νωρίς (15.45, ΕΡΤ-3) αντιμετωπίζει τον Αρη, ενώ λίγες ώρες αργότερα (19.15, ΕΡΤ-3) ο Παναθηναϊκός θα συναντηθεί με τον Κολοσσό.

Οι «ερυθρόλευκοι», που βρίσκονται στην Κρήτη ως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης με δεδομένο ότι είναι πρωτοπόροι της Ευρωλίγκας και ότι είναι αήττητοι στην Ελλάδα, προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του, για πρώτη φορά ύστερα από μακρά αποχή, τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος λόγω προβλήματος στη μέση έχει χάσει τα τελευταία 5 ματς της Ευρωλίγκας. Παρ’ όλα αυτά, οι Πειραιώτες μέτρησαν συνεχόμενες νίκες επί δύσκολων αντιπάλων, δείγμα ότι βασίζονται στο σύνολο και όχι σε μονάδες.

Λογικά λοιπόν, ο διεθνής γκαρντ, ανάλογα με τη μορφή που θα πάρει το παιχνίδι, θα πάρει χρόνο συμμετοχής ώστε να ξαναμπεί σε αγωνιστικό ρυθμό και στο ροτέισον του προπονητή. Τη μόνη απόφαση που έχει να ανακοινώσει ο Ελληνας τεχνικός είναι ποιος από τους επτά ξένους θα μείνει εκτός εξάδας στο συγκεκριμένο ματς. Λογικά θα είναι ένας από τους Μπλακ ή Μπολομπόι. Ο Αρης, χωρίς Σανόκο και Καββαδά, θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστικός με 3 ψηλούς.

Οι πολυνίκες του θεσμού «πράσινοι» (20 Κύπελλα) δεν κατάφεραν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» με το συμβόλαιο του Αντριου Αντριους, ο οποίος καταλαμβάνει τη μία από τις επτά θέσεις των ξένων στο ελληνικό ρόστερ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ράντονιτς θα πρέπει να κόψει δύο παίκτες από αυτούς που έχει διαθέσιμους. Αν συμφωνήσουμε ότι Λι, Γκουντάιτις, Πονίτκα και Μπέικον είναι ακλόνητοι, τις άλλες δύο θέσεις θα διεκδικήσουν οι Τόμας, Γουίλιαμς και Γουόλτερς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ώρα των «αιωνίων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας