Εντυπωσιάστηκαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ από το επιβλητικό Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, το γήπεδο της Ντόρτμουντ που είναι και το μεγαλύτερο στη Γερμανία. Χωρά περίπου 82.000 θεατές, με ορθίους, στα ματς εντός συνόρων, και 65.000, μόνο καθήμενους, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Για μας θα ήταν ιδανικό ένα γήπεδο με χωρητικότητα 35.000 θεατών, σχολίαζαν σε συζητήσεις με αφορμή την παρουσία το ΠΑΟΚ στο υπερσύγχρονο στάδιο. Κι αυτή είναι ή άποψη που και ο Σαββίδης έχει για τη νέα Τούμπα.
Το 2017, πού;
Η Τουρκία είναι το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2017. Την οριστική απόφαση θα πάρει και θα ανακοινώσει αύριο, με κάθε επισημότητα, η αρμόδια επιτροπή της FIBA Europe που συνεδριάζει στο Μόναχο.
Εκτός από την Τουρκία, υποψήφιες είναι η Φινλανδία, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Ρουμανία. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που θα αφορά τον τρόπο της διοργάνωσης.
Αν δηλαδή θα φιλοξενηθεί ολόκληρη σε μια χώρα ή θα ακολουθήσει το πετυχημένο -όπως χαρακτηρίζεται- μοντέλο που εφαρμόστηκε το περασμένο καλοκαίρι: τέσσερις πόλεις από διαφορετικές χώρες να φιλοξενήσουν τους ομίλους της πρώτης φάσης και η τελική φάση να γίνει σε μία πόλη με μεγάλο γήπεδο, όπως συνέβη με τη Λιλ.
Οι... έξυπνες επιλογές
Την απουσία του από τα επόμενα πέντε παιχνίδια των Χόρνετς στοίχισε στον Αλ Τζέφερσον το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός σε χρήση μαριχουάνας. Μάλιστα, ο σέντερ της ομάδας του Σάρλοτ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το παράπτωμά του:
«Θέλω να απολογηθώ στην ομάδα μου, τον ιδιοκτήτη, τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου για την κακή απόφαση που πήρα. Ξέρω πως τους απογοήτευσα, ειδικά τους φίλους των Χόρνετς που με υποστήριξαν τόσο πολύ από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα πριν από δύο χρόνια. Από τα βάθη της καρδιάς μου λυπάμαι ειλικρινά. Στο μέλλον θα κάνω πιο έξυπνες επιλογές».
Οπου «έξυπνες επιλογές» ελπίζουμε να μην εννοεί απλώς το να μην τον... πιάσουν.
Κι άλλες προσθήκες
Ο Νίκος Βεζυρτζής ανέλαβε θέση μέλους στη διοίκηση του ΠΑΟΚ προκειμένου να αποκτήσει και τυπικά το δικαίωμα να βρίσκεται κοντά στην ομάδα.
Ο ρόλος του αφορά οτιδήποτε έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, και μια πρώτη διάγνωση για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, είναι ότι πρέπει να προστεθούν κι άλλα στελέχη κοντά στο τεχνικό τιμ.
Εξηγήσεις
Επειδή ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, δέχεται αυστηρή κριτική για τις επιλογές και τον τρόπο που διαχειρίζεται το υλικό της ομάδας, θα έχει την ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις.
Ο ίδιος, συμφώνησε με τη διοίκηση και με την επιμέλεια του τμήματος επικοινωνίας θα τεθεί σήμερα (13.30 με 14.00) στη διάθεση των φιλάθλων της ομάδας, να απαντήσει στις ερωτήσεις τους μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook & Twitter) της ομάδας.
Εκτός «κάδρου»
Ο Ρενέ Χένρικσεν παρακολούθησε πράγματι τον Δανό δεξιό μπακ της Ααλμποργκ, Χένρικ Ντάλσγκααρντ, σε περισσότερα από ένα ματς και ενημέρωσε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού με αναλυτικό report για τα χαρακτηριστικά του.
Ο Ντάλσγκααρντ μένει ελεύθερος τον Γενάρη και έχει αποφασίσει να φύγει από τη Δανία. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ωστόσο, έχουν εκδηλώσει αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες και η περίπτωσή του έχει χαρακτηριστεί ως «μη ρεαλιστική» από τον Παναθηναϊκό, που δεν σκοπεύει να προχωρήσει περαιτέρω.
Ενοχλημένος
«Μυθεύματα» χαρακτήρισε ο Νικόλας Πατέρας τα δημοσιεύματα που τον έφερναν (εκ νέου) ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και με έτοιμο πλάνο για προπονητή της ομάδας τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε!
Ο Πατέρας έκανε εμφανώς ενοχλημένος τη συγκεκριμένη δήλωση διάψευσης στην ιστοσελίδα gazzetta.gr και θέλησε να δώσει τέλος με αυτόν τον τρόπο στην αναπτυγμένη σεναριολογία που αφορά το πρόσωπό του και τη διοικητική εμπλοκή του στον Παναθηναϊκό.
Κάτι που άλλωστε σας έχουμε επισημάνει πολλάκις, αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο για συμπόρευση με τον Αλαφούζο το προσεχές καλοκαίρι.
Ανατροπή
Ο Χρήστος Δώνης είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που δεν υπολογίζονται από τον Στραματσόνι ύστερα από εντολή της διοίκησης, για τον οποίο όμως υπάρχει πιθανότητα να γίνει ανατροπή των δεδομένων.
Κυρίως εξαιτίας της πρόσφατης ανανέωσης του συμβολαίου του, του νεαρού της ηλικίας του και της θετικής άποψης που έχει αποκτήσει γι’ αυτόν ο Στραματσόνι στις προπονήσεις.
Αντιθέτως, με τους Μπούρμπο, Αναγνωστόπουλο, Ταμπάκη και Σταματάτη το... ποτάμι δεν φαίνεται να γυρίζει πίσω.
Το... κρατάει ο Βενγκέρ
Το πέταξε το (ξεκάθαρο) υπονοούμενο ο Αρσέν Βενγκέρ για τον Ολυμπιακό όταν αναφέρθηκε στην περίπτωση του Τζοέλ Κάμπελ και είπε «σας τον δώσαμε δανεικό, είχατε την ευκαιρία να τον αποκτήσετε, αλλά μας τον γυρίσατε πίσω» όμως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς αυτή.
Ο Αλσατός τεχνικός είχε επιμείνει να μην υπάρχει οψιόν αγοράς στο συμβόλαιο του δανεισμού του Κάμπελ στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον Γενάρη του ’14, όταν είχε αγοράσει τα δικαιώματα του Ρομπέρτο, είχε προτείνει και στους Λονδρέζους το ποσό των 4-5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κοσταρικανό αλλά το «αίτημά» του δεν έγινε αποδεκτό, καθώς η Αρσεναλ δεν έπεφτε κάτω από τα δέκα εκατομμύρια.
Και το καλοκαίρι που ακολούθησε ήρθε ξανά σε επαφές με την αγγλική ομάδα και για το θέμα του Κάμπελ αλλά και γι΄ αυτό του Μανωλά, τον οποίο ήθελε ο Βενγκέρ, αλλά τελικά οι ερυθρόλευκοι τον παραχώρησαν στη Ρόμα και ίσως από εκεί να τους το... κρατάει ο Αλσατός!
Μην τα μπερδεύουμε
Με τον Σταύρο Κοντονή τα έβαλε χθες στη Βουλή και ο Πέτρος Κωνσταντινέας για το περιβόητο τηλεφώνημα του Βαγγέλη Μαρινάκη τη μέρα του ντέρμπι.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον υφυπουργό: «Δηλαδή αν ο Κουφοντίνας τηλεφωνήσει στον Παρασκευόπουλο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, θα το σηκώσει;» Βέβαια, εδώ υπάρχει μια διαφορά. Ο Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος, ενώ ο Μαρινάκης είναι υπόδικος...
Το χειροκρότημα
Θα φανεί στο χειροκρότημα αν ένας ποδοσφαιριστής αγαπήθηκε από τους οπαδούς της πρώην ομάδας του. Ο Τζόελ Κάμπελ, αν και δανεικός για έναν χρόνο από την Αρσεναλ, πρόλαβε να μπει στις καρδιές των Ολυμπιακών και γι’ αυτό προχθές στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποθεώθηκε τόσο στην προθέρμανση, όσο και την ώρα που τον αντικατέστησε ο Βενγκέρ.
Εντυπωσιάστηκε
Ενα πράγμα έχει κάνει τρομερή εντύπωση στον Νίκο Βεζυρτζή από τις επαφές του με τον Ιβάν Σαββίδη το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το πάθος που βγάζει για τον ΠΑΟΚ. «Λες και είναι κοντά της [στην ομάδα] εδώ και δεκαετίες», λέει χαρακτηριστικά ο έμπειρος παράγοντας, που προσθέτει ότι ακριβώς αυτή την «τρέλα» δεν πρέπει ο οργανισμός ΠΑΟΚ να την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη.
Με έναν μπροστά το βασικό πλάνο
Το περίεργο με τον Σίλβα είναι ότι χρησιμοποιεί τους δύο κυνηγούς του που έχει στη διάθεσή του όταν τα παιχνίδια είναι τελειωμένα.
Τον Φινμπόγκασον τον έβαλε στο παιχνίδι με τη Βέροια, όταν ο Ολυμπιακός είχε πετύχει ήδη το 2-0, και τον χρησιμοποίησε και στο ματς με την Αρσεναλ, να παίξει μαζί με τον Ιντέγε, όταν όλοι στο γήπεδο περίμεναν απλά να περάσει η ώρα για να σφυρίξει ο Ριτσόλι το τέλος του αγώνα.
Είναι προφανές ότι στο Ρέντη ο Πορτογάλος δεν έχει δουλέψει άλλο σύστημα εκτός από το 4-2-3-1 και ακόμη και στο Plan B δεν υπάρχει δεύτερος κυνηγός, αλλά οι αλλαγές εντοπίζονται στον χώρο της δημιουργίας και όχι της εκτέλεσης.
Μ.Μ.
Αθλητικό Κέντρο στον Κορυδαλλό
Η κατασκευή αθλητικού Κέντρου στον Κορυδαλλό, σε μια έκταση που έχει απαλλοτριωθεί πριν από περίπου 12 χρόνια και η οποία παραμένει αναξιοποίητη, προϋπολογισμού 5.900.000 ευρώ, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Τζ. Συνοδινού, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και υπηρεσιακών παραγόντων. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προώθηση αθλητικών έργων, συναρμοδιότητας της ΓΓΑ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 12.290.000 ευρώ.
Αποφασίστηκε επίσης η ανακατασκευή του γηπέδου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, στον χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ένα έργο που έχει «παγώσει» εδώ και πέντε χρόνια αν και ο συγκεκριμένος χώρος καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από οκτώ ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας