Ο Λουίς Σουάρες δεν είναι μόνο εξαιρετικός επιθετικός, αλλά απέδειξε ότι κατέχει και τα μυστικά της θέσης του τερματοφύλακα. Στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα επί αμερικανικού εδάφους κάθισε κάτω από τα δοκάρια των «μπλαουγράνα» και απέκρουσε τα σουτ του Ιβάν Ράκιτιτς με μπάλα ράγκμπι, αλλά και τα βολέ του Πέδρο με κανονική μπάλα ποδοσφαίρου – και χωρίς να φοράει γάντια...
Δεν λένε να το αφήσουν το θέμα του Ογκουλκάν Τσαγκλαγιάν οι Τούρκοι και επιμένουν να εμπλέκουν τον Ολυμπιακό στη μεταγραφή του νεαρού επιθετικού. Οι «ερυθρόλευκοι» διέψευσαν βέβαια με κατηγορηματικό τρόπο ότι ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο και χθες υπήρξαν νέα δημοσιεύματα τα οποία μάλιστα επικαλούνται και δηλώσεις του προέδρου της Ερσίγεσπορ, Ερέν, ο οποίος τόνιζε ότι «έχουμε έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον Ογκουλκάν Τσαγκλαγιάν». Το αξιοπερίεργο της όλης ιστορίας είναι πως θα δεν έχουν κινηθεί οι θεωρητικά ισχυρές ομάδες της Τουρκίας όπως είναι η Γαλατά, η Φενέρ ή η Μπεσικτάς για τον παίκτη και το «ταλέντο» θέλουν να το σπρώξουν στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι της Ερσίγεσπορ. Μήπως πέρυσι τέτοια εποχή κάτι ανάλογο δεν είχε γίνει και με τον Τζίμι Ντουρμάζ;
Μισό εκατομμύριο
Ο Δημήτρης Πέλκας υπέγραψε χθες το νέο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, απόρροια των πολύ καλών εμφανίσεών του από τη στιγμή που επέστρεψε από τη Σετούμπαλ και με τις οποίες κέρδισε την εκτίμηση του Τούντορ. Θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και οι συνολικές απολαβές του γι’ αυτό το διάστημα θα πλησιάσουν τις 500.000 ευρώ.
Ξύλο στα Μουδιανά
Συμπλοκή οπαδών έξω από τον σύνδεσμο του Αρη στα Νέα Μουδιανά της Χαλκιδικής σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ομάδα 15 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με λοστούς σε τρία άτομα ηλικίας 21, 22 και 29 ετών, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ε, βέβαια. Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Αντε να μπαίνουμε σε ρυθμούς σιγά σιγά.
Μεγάλη εκτίμηση στον Τζιόλη
Ο Τούντορ εκτιμά ιδιαίτερα τους παίκτες που έχουν σταθερή απόδοση. Αποφεύγουν τις διακυμάνσεις και δίνουν σχεδόν πάντα αυτό που μπορούν. Γι’ αυτό και του αρέσει ιδιαίτερα ο Αλέξανδρος Τζιόλης, παρότι έχει το μειονέκτημα της έλλειψης ταχύτητας που είναι άκρως απαραίτητη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Πρόστιμο με διάλογο
Το περασμένο Σάββατο ο Ιγκορ Τούντορ αποφάσισε να γνωρίσει από κοντά τις παραλίες της Χαλκιδικής και παράλληλα να κάνει και μία νυχτερινή έξοδο σε περιοχή του δεύτερου ποδιού. Εκεί συνάντησε έναν από τους παίκτες του (πραγματικά άτυχος!) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτι που βάσει του δικού του... νόμου απαγορεύεται. «Σκέψου τι πρόστιμο θα βάλεις στον εαυτό σου», του είπε και στην επόμενη προπόνηση η καμπάνα έπεσε με απολαυστικό τρόπο. «100 ευρώ;» πρότεινε ο... παραβάτης, «ανέβα» απάντησε ο Τούντορ και μετά τη δεύτερη απόκριση στο... 200, το πρόστιμο έκλεισε στα 300 ευρώ.
Ο ρόλος του Τεννέ
Πριν από λίγες μέρες ο Μπάμπης Τεννές με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι μέχρι να κλείσει το θέμα των μπαράζ ο ρόλος του στον Αρη είναι συμβουλευτικός. Θα γίνει πιο ουσιαστικός όταν θα κληθεί με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να σχεδιάσουν μία ομάδα που θα ανέβει του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.
Δεν αποκλείεται, όμως, υπό την πίεση του κόσμου να κληθεί να διαχειριστεί από τώρα την ομάδα.
Σε καλό φεγγάρι
Το κλίμα έχει γείρει πολύ υπέρ του Μιλοβάνοβιτς τα τελευταία 24ωρα στην ΑΕΚ, μετά από τη δοκιμασία που πέρασε λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση του Βραζιλιάνου Τζιοβάνι. Ο Δέλλας στέλνει μηνύματα ενθουσιασμού στη διοίκηση για τον Βάργκας και τον Σιμόες, ενώ το καλό φεγγάρι του Σέρβου τεχνικού διευθυντή επιβεβαιώθηκε από τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του Κρισάντους, για τον οποίο επιμένει πολύ από το τέλος της περσινής σεζόν, για να μείνει και φέτος στο ρόστερ.
Αυτό λοιπόν δίνει, προς το παρόν τουλάχιστον, τη δυνατότητα στον Μιλοβάνοβιτς να… παίξει μπάλα με τις προσωπικές του επιλογές για τη θέση του αριστερού μπακ, τους Ντιντάκ και Τζούνιορ Ντίαζ. Και βάζει στην άκρη τα τελευταία 24ωρα, μια άλλη περίπτωση που έβλεπαν με καλό μάτι από τη διοίκηση, αλλά όχι το ίδιο και ο Μιλοβάνοβιτς. Για να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια τελικά.
Πρώτο βιολί
Δεν ξέρουμε αν ο νεαρός Κολοβός είναι ακόμη ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανε πριν από δυο χρόνια, να ακούσει χωρίς αντιρρήσεις κάποιον άνθρωπο που θεωρεί ποδοσφαιρικό του μέντορα και ο οποίος τον έπεισε να μη χαλάσει τη συμφωνία του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό, για… τα μάτια της ΑΕΚ. Η οποία είχε φτάσει στο σημείο να κάνει τουλάχιστον ισόποση πρόταση στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Μετά τον Μίτσελ και ο Σίλβα δεν φαίνεται να τον περιλαμβάνει στα σχέδιά του. Από την άλλη, αν δει κανείς ποιους Ελληνες μεσοεπιθετικούς έχει η ΑΕΚ, ο Κολοβός θα ήταν πρώτο βιολί στην «Ενωση».
«Εχετε ευθύνες» με... αλφαβητική σειρά
Προ των ευθυνών τους έθεσε ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, τα «κεφάλια» των μεγάλων ομάδων. Οπως τονίζει στην ανακοίνωση-δήλωση «εξαρτάται από αυτούς εάν εκατομμύρια Ελληνες “πουν” ΚΑΛΗΜΕΡΑ ή ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ελληνικό ποδόσφαιρο». Αναλυτικά:
«Κάνω έκκληση στους κ.κ. Αλαφούζο, Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, να αφήσουν έξω από το ποδοσφαιρικό “γίγνεσθαι” τις όποιες διαφορές έχουν, εάν έχουν, στην επαγγελματική ή διαπροσωπική σχέση τους. Με τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, ας συμφωνήσουν στο πλαίσιο ενός έντιμου και σωστού ποδοσφαίρου. Ολοι εμείς οι άλλοι, ως είθισται, θα ακολουθήσουμε. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, είναι στο χέρι τους να κάνουν το ποδόσφαιρο πρωτοστάτη, ένα αποκούμπι ξεγνοιασιάς και ηρεμίας για όλους τους Ελληνες. Εξαρτάται από αυτούς εάν εκατομμύρια Ελληνες “πουν” ΚΑΛΗΜΕΡΑ ή ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που τους αναλογούν. Ολα τα άλλα “συναντήσεις”, “συνεδριάσεις”, “μπλα-μπλα...” είναι: “Για να είχαμε να λέγαμε”. Για να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας αυτό πρέπει να γίνει. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε».
Α, και στο τέλος διευκρίνισε ότι «τα ονόματα έχουν γραφτεί με αλφαβητική σειρά προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως». Δεν κρατήθηκε, έπρεπε να προσθέσει την... πινελιά του.
Αν σας ζητούσε κανείς να περιγράψετε ποιο είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ποιο θα επιλέγατε; Γιατί, για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι η αυτοπεποίθησή του σπάει κόκαλα. Ο Σουηδός αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι του Sports Illustrated και η δημοσιογράφος ζήτησε τη μονολεκτική άποψή του για ποδοσφαιριστές. Ιδού πώς εξελίχθηκε η κουβέντα:
-Λιονέλ Μέσι;
-Κριστιάνο Ρονάλντο;
-Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς;
Ούτε τη φανέλα
Από τους πέντε παίκτες που «έκοψε» ο Μάρκο Σίλβα από την αποστολή για το Ερμελο, όπου θα συνεχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» τα φιλικά παιχνίδια, και αν εξαιρέσουμε τον Μπενίτες, που είναι μία ξεχωριστή περίπτωση και για τον λόγο αυτόν πάει στην Κρουζ Αζούλ με δανεισμό, οι δύο από τους τέσσερις δεν είχαν ούτε καν την ευκαιρία για να παίξουν έστω και στο… δίτερμα της προετοιμασίας του Ζέεφελντ. Αναφερόμαστε στον Τάσο Καραμάνο και τον Νίκολας Μαρτίνες που δεν βρήκαν καθόλου χώρο και χρόνο για να φορέσουν έστω για… εθιμοτυπικούς λόγους την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ οι Γιαταμπαρέ και Ολαϊτάν χρησιμοποιήθηκαν από τον Πορτογάλο τεχνικό και προφανώς δεν έπεισαν. Ο Ολυμπιακός συνηθίζει να παίρνει πολλούς παίκτες κάθε καλοκαίρι, τους οποίους όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να χωρέσει στο ρόστερ του και να δούμε και ποιοι άλλοι θα μείνουν στην απέξω και από αυτούς που βρίσκονται από χθες στην Ολλανδία!
Τους χάλασε τη μέρα…
Κάτι μας λέει πως χθες το πρωί οι «κεφαλές» μιας από τις τρεις μεγάλες ομάδες του κέντρου δεν πρέπει να αισθάνθηκαν και πολύ καλά διαβάζοντας στις εφημερίδες τις εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, δεν πρέπει να αισθάνθηκαν πολύ καλά διαβάζοντας πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινείται για τον Γκάρι Μέντες Ροντρίγκεζ, της Ελτσε.
Μια ανησυχία θα τους έπιασε σίγουρα για τον ακραίο μέσο-επιθετικό από το Κάπο Βέρντε, με ολλανδική υπηκοότητα. Και αυτό γιατί και εκείνοι ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του… Εδώ και καιρό μάλιστα.
Ωστόσο φαίνεται πως η περίπτωση του Ροντρίγκεζ δεν είναι και η πιο απλή. Και έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις τελικές εξελίξεις στα διοικητικά-οικονομικά της Ελτσε, που ως γνωστόν προς το παρόν τουλάχιστον ετοιμάζεται να παίξει στη δεύτερη κατηγορία λόγω τιμωρίας. Αρα και στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να περιμένουν γρήγορες εξελίξεις. Οι άλλοι, της μιας από τις τρεις ομάδες του κέντρου, τουλάχιστον το γνωρίζουν αυτό εδώ και μέρες.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας