Εχει τρελάνει το ίντερνετ η γκάφα ενός διαιτητή που πήγε να παίξει στο «Ηοt Seat-Εκατομμυριούχος» του ΣΚΑΪ και δεν μπόρεσε να απαντήσει στην απλή ερώτηση... «μέσα σε ποια περιοχή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου είναι το σημείο από όπου εκτελείται το πέναλτι;»!
Απάντησε «στη μικρή περιοχή» και εκτός από τα 3.500 χιλιάδες ευρώ έχασε και... τη σφυρίχτρα του!
«Ο αρχιδιαιτητής από την Κοζάνη μόλις το δει τώρα ίσα που θα με… πυροβολήσει», είπε και έφυγε καταντροπιασμένος.
Να ένας λόγος να μην παίρνουμε στα σοβαρά τους διαιτητές. Ούτε εμείς ούτε εκείνοι που τους ορίζουν...
Για να ξέρουμε τι λέμε...
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αφήνει να διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες η πρόθεσή του να κόψει τις ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για έναν χρόνο αν δεν σταματήσουν τα κρούσματα βίας. Ενας ακόμη δικός μας που θυμήθηκε τη... Θάτσερ, η οποία προχώρησε στο μέτρο, αλλά σε μια πολύ άγρια εποχή για την ποδοσφαιρική Αγγλία.
Δεν ξέρω αν και ποιους θα φοβίσει αυτό το... «αν δεν αντιμετωπιστούν από τις ΠΑΕ τα κρούσματα βίας, τότε δεν αποκλείεται να φτάσουμε στα άκρα και να μείνουν οι ομάδες μας για έναν χρόνο εκτός Ευρώπης». Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, θα πρέπει να υπάρχει συναίσθηση της πραγματικότητας κι ένα μέτρο σύγκρισης.
Για να προχωρήσει τότε η κυβέρνηση τη Βρετανίας σ’ αυτή την ακραία απόφαση, έπρεπε να προηγηθεί το Χέιζελ με δεκάδες νεκρούς και να αποτύχουν μια σειρά από άλλα μέτρα που εδώ ακόμη δεν έχουμε πάρει.
Οποιος δεν το βλέπει και λέει διάφορα τέτοια εντυπωσιακά, αργά ή γρήγορα θα εκτεθεί. Πολύ περισσότερο όταν ακόμη ψάχνεται χωρίς να ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να προλαβαίνει περιστατικά βίας.
!Ο Μποροβήλος «θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες». Το υποσχέθηκε!
«Προτιμώ τη Σέλτικ»
Την παράσταση έκλεψαν για μία ακόμη φορά ο Τζέι και ο Γιώργος Σαμαράς. Η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo» τίμησε τον Ελληνα διεθνή με το βραβείο ανθρωπισμού για την αγκαλιά στον μικρό του φίλο όταν η Σέλτικ κατέκτησε το πρωτάθλημα Σκοτίας. Βέβαια, ο «Σάμι» δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω υποχρεώσεων με την Αλ Χιλάλ κι έτσι το βραβείο παρέλαβε ο μικρός Τζέι. «Σίγουρα, είμαι μεγάλος φαν της Σέλτικ και του Σαμαρά. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης και ο καλύτερος φίλος μου. Μου αρέσει βέβαια και η Μπαρτσελόνα, αλλά προτιμώ τη Σέλτικ», είπε ο πιτσιρικάς.
Οι σκέψεις των πονηρών
Εκτός αποστολής έχει μείνει ο Χρήστος Δώνης από τον Γιάννη Αναστασίου στα τρία τελευταία ματς του Παναθηναϊκού, γεγονός που ανάγκασε ορισμένους να σκεφτούν... πονηρά.
Εκεί που πάει ο νους μερικών είναι ότι ο αποκλεισμός του πιτσιρικά από τη 18άδα συνέπεσε (πάνω-κάτω) με τις δηλώσεις του πατέρα του, Γιώργου (που ανέκαθεν ακούγεται ως υποψήφιος για τον «πράσινο» πάγκο), για τον Αναστασίου: «Κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά πρέπει να βάλει λίγη σκοπιμότητα παραπάνω στην τακτική του».
Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ο Χρήστος Δώνης στο τελευταίο ματς όπου αγωνίστηκε απέναντι στην Ξάνθη ήταν κακός, ενώ ο Αναστασίου συνολικά τον έχει πιστέψει όσο κανένας άλλος στο παρελθόν.
Νευράκια
Πολλά νεύρα έχει τελευταία ο Μάρκους Μπεργκ και μάλιστα τα βγάζει απέναντι στους συμπαίκτες του.
Στο ματς με τον Παναιτωλικό τα έχωσε στον Πέτριτς για μία παράλληλη σέντρα που ο Κροάτης δεν πρόλαβε, ενώ ο Ατζαγκούν άκουσε χοντρά «μπινελίκια» όταν δεν έκανε κίνηση στον χώρο και δυσκόλεψε τη ζωή του Σουηδού.
Ο Μπεργκ ξεσπάθωσε πάνω του για αρκετή ώρα, ευρισκόμενος μάλιστα μπροστά στον πάγκο της ομάδας του και τον Αναστασίου.
Οι ενημερότητες του Ντέμη
Για τα καλά στο προσκήνιο, πλέον, η υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες των ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και η «παλιά» της ΑΕΚ. Για δύο περιπτώσεις μάλιστα, μέσα στο 2007, επί διοίκησης Ντέμη Νικολαΐδη.
Μέχρι χθες, η μόνη αντίδραση που υπήρχε από πλευράς Ντέμη ήταν η κατηγορηματική απόρριψη κάθε ενδεχόμενου για χρήση πλαστής ενημερότητας.
Να σημειώσουμε εδώ πως η ΑΕΚ έπαιρνε πάντα χειρόγραφες ενημερότητες επί τόπου, λόγω της εκκρεμότητας με το άρθρο 44, κι αυτό κράτησε ώς την πτώχευση της ΠΑΕ.
Από χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», εκείνο που βγαίνει από πλευράς Ντέμη είναι, πρώτον, πως δεν έχει κληθεί από τη Δικαιοσύνη ακόμη, δεύτερον, ότι αγνοεί τις δύο περιπτώσεις και, τρίτον, η έκφραση κάποιας απορίας… Από τη στιγμή που και ο εισαγγελέας σημειώνει πως με τις ρυθμίσεις στις οποίες είχε μπει η ΠΑΕ μπορούσε να παίρνει ενημερότητες κανονικά, ποιος ο λόγος να έβγαζε τις πλαστές; Ιδωμεν…
Ζήτησαν αναμνηστική φανέλα
Θα περίμενε κανείς ότι οι Βραζιλιάνοι θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το 1-7 από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι. Ομως συμβαίνει το αντίθετο. Η διοίκηση του «Μινεϊράο» στο Μπέλο Οριζόντε, όπου υπέστη το πατατράκ η «σελεσάο», ζήτησε από τη γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μια φανέλα της «Νατσιονάλμανσαφτ» υπογεγραμμένη από τους παίκτες της, προκειμένου να την εκθέσει στο μουσείο του γηπέδου. Παραδόθηκε χθες από τον Γερμανό πρόξενο στον υπεύθυνο του μουσείου Τιάγκο Κόστα, ο οποίος δήλωσε: «Το ματς εκείνο ήταν αξέχαστο. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα μιλούν γι’ αυτό, για τη γερμανική ομάδα που κατέστρεψε τη βραζιλιάνικη υπεροχή. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται αυτή η φανέλα στη συλλογή μας»...
Το «κρεσέντο»
Πολλοί είναι αυτοί που συνδύαζαν τις τελευταίες εβδομάδες το ασυνήθιστο (από τη στιγμή που αποχώρησε από πρόεδρος) «κρεσέντο» δημόσιου ενδιαφέροντος του Νικολαΐδη για την ΑΕΚ.
Τώρα ξέρουμε πως με την υπόθεση των φορολογικών ενημεροτήτων πιθανότατα θα χρειαστεί την αρωγή της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας. Ετσι εξηγείται και η πρεμούρα του να βγει στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου υπέρ Μελισσανίδη και κατά δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας.
Επίσης, τελευταία στα προφίλ του στα social media κάνει συχνά-πυκνά αναφορές στην ΑΕΚ.
Τους δικαίωσε…
Η «Δίκη» του Σκάι εδώ και καμιά δεκαριά μέρες είχε προαναγγείλει εκπομπή για το γήπεδο της ΑΕΚ, με καλεσμένους τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Αρη Βασιλόπουλο και τον project manager του έργου, Δημήτρη Ανδριόπουλο, παρουσία και του ρεπόρτερ του καναλιού σε θέματα ΑΕΚ, Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου.
Η εκπομπή ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα. Πλην όμως, χθες έγινε γνωστό πως ο δήμαρχος ειδοποίησε πως δεν θα είναι δυνατό να παρευρεθεί.
Για να λέμε την αλήθεια, από την πρώτη στιγμή που το ακούσαμε, μας φάνηκε δύσκολο να πιστέψουμε πως θα έβγαινε σε δημόσιο διάλογο στην τηλεόραση ο Βασιλόπουλος με τον Ανδριόπουλο. Ο τελευταίος παίζει το θέμα στα δάχτυλα. «Κομπιούτερ» τον χαρακτηρίζουν όσοι τον ξέρουν γενικότερα. Και στην ΑΕΚ απέκλειαν την περίπτωση να βγει τελικά σε κάτι σαν «ντιμπέιτ» ο δήμαρχος, ειδικά με τέτοιο «αντίπαλο» απέναντί του. Δικαιώθηκαν...
«Δεν μπορούσε το κεφάλι μου»
Την εκδοχή του για την απόφαση που πήρε να σταματήσει πρόωρα το ποδόσφαιρο έδωσε ξανά ο Ερίκ Αμπιντάλ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ondacero».
Τι ακριβώς υποστήριξε ο Γάλλος; «Ερχεται η στιγμή που ένας αθλητής δεν έχει το ίδιο πάθος να σηκωθεί και να πάει στην προπόνηση να τα δώσει όλα. Ηθελα να παίξω στον Ολυμπιακό μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά το κεφάλι μου δεν μπορούσε άλλο»! Προφανώς και η περίπτωση του Αμπιντάλ αποτελεί τη δικαίωση του... Ζαρντίμ, ο οποίος, όταν ανέλαβε το προηγούμενο καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία της Μονακό, τον έθεσε εκτός πλάνων, αν και στο προηγούμενο πρωτάθλημα ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας και με «γεμάτη σεζόν».
Ο Ζαρντίμ δικαιώνεται για την… αποτελεσματικότητά του κι αυτό το βιώνουν τούτη την περίοδο οι οπαδοί του Ολυμπιακού με τον Περέιρα στον πάγκο!
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας