Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
20.4° 18.4°
1 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.3° 18.6°
3 BF
67%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
18°C
21.0° 17.7°
2 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
67%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
71%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
62%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.3° 20.3°
1 BF
68%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
20.2° 19.4°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.8°
1 BF
58%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
3 BF
60%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.7° 18.7°
1 BF
72%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.9°
3 BF
73%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.6° 20.6°
2 BF
61%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.4°
3 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.0° 20.0°
2 BF
53%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.7° 20.7°
3 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Νταβίδ ντε Χέα

Ποδόσφαιρο αντί Eurovision

Η εκπρόσωπος της Ισπανίας στον διαγωνισμό της Eurovision ίσως να είναι και η μοναδική που δεν θα έχει τον σύντροφό της κοντά της εκείνη την ημέρα.

Η 29χρονη Εντούρνε Γαρθία, βέβαια, ξέρει ότι δεν επρόκειτο να πάρει άδεια ο Νταβίδ ντε Χέα από τον Λουίς φαν Χάαλ για την περίσταση. Η ίδια θα διαγωνιστεί το Σάββατο 23 Μαΐου στη Βιέννη, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας (κατά πέντε χρόνια νεότερός της, παρεμπιπτόντως) θα βρίσκεται στην ανατολική Αγγλία, στο Χαλ, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δώσει στις 24 του μηνός τον τελευταίο αγώνα της για την Πρέμιερ Λιγκ...

Η επίσκεψη στην «Ελπίδα»

Την ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου «Ελπίδα» επισκέφθηκε χθες σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τα παιδιά, μοίρασαν δώρα ενώ η οικοδέσποινα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία ηγείται της προσπάθειας, βράβευσε και τον πρόεδρο της πειραϊκής εταιρείας αλλά και την Ειρήνη Νταϊφά, κόρη του αείμνηστου προέδρου του Ολυμπιακού, Σταύρου, που ήταν επίσημη προσκεκλημένη της.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή στου Γουδή γέμισε χθες το μεσημέρι από... αστυνομία για κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι παίκτες μεταφέρθηκαν από και προς του Ρέντη με τρία οχήματα τύπου βαν!

Ποδόσφαιρο αντί Eurovision

Η εκπρόσωπος της Ισπανίας στον διαγωνισμό της Eurovision ίσως να είναι και η μοναδική που δεν θα έχει τον σύντροφό της κοντά της εκείνη την ημέρα.

Η 29χρονη Εντούρνε Γαρθία, βέβαια, ξέρει ότι δεν επρόκειτο να πάρει άδεια ο Νταβίδ ντε Χέα από τον Λουίς φαν Χάαλ για την περίσταση. Η ίδια θα διαγωνιστεί το Σάββατο 23 Μαΐου στη Βιέννη, ενώ ο Ισπανός τερματοφύλακας (κατά πέντε χρόνια νεότερός της, παρεμπιπτόντως) θα βρίσκεται στην ανατολική Αγγλία, στο Χαλ, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δώσει στις 24 του μηνός τον τελευταίο αγώνα της για την Πρέμιερ Λιγκ...

Ο άγνωστος πιστός στρατιώτης Τερζής

Στους παλιούς ΠΑΟΚτσήδες ο Απόστολος Τερζής δεν είναι άγνωστο πρόσωπο. Βγαλμένος από τις Ακαδημίες του συλλόγου, έκανε καριέρα τερματοφύλακα σχεδόν αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ, αφού πέρασε μόνο από την Παναχαϊκή για έξι μήνες και έκλεισε την καριέρα του στη Νάουσα.

Από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε και καριέρα προπονητή τερματοφυλάκων στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στο πλευρό του Γκίντερ Μπένγκστον. Συνέχισε με Αρχοντίδη και μετά υποδέχτηκε τον Αναστασιάδη, με τον οποίο «κόλλησε».

Ο Μακεδόνας τεχνικός τον έχει μαζί του σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να παρακάμψει την παρουσία του πρώην συμπαίκτη του και μεγάλης δόξας των «πρασίνων», του Τάκη Οικονομόπουλου.

Ανθρωπος ήρεμος στον πάγκο, πάντα στη σκιά του Αναστασιάδη, έκανε προχθές μια κίνηση που έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον ψυχισμό του Αγγελου και του ΠΑΟΚ. Κατάλαβε από νωρίς ότι το πράγμα πήγε να ξεφύγει αμέσως μετά την αποβολή του Κάτσε, είδε τον Αναστασιάδη να θέλει να πάρει την ομάδα για να φύγει, κατάλαβε πόσο καταστροφική θα ήταν μια τέτοια εξέλιξη και φρόντισε να έχει καθαρό μυαλό την κρίσιμη στιγμή.

Το... ξύλο έπεσε μπόλικο ανάμεσα στον Στάθη Ταυλαρίδη και τον Βαγγέλη Μάντζιο, έναν νυν και έναν τέως «πράσινο», που ήταν αντίπαλοι την Τετάρτη και έδωσαν μεγάλες μάχες στο γήπεδο.

Εξω απ’ αυτό, ωστόσο, παραμένουν δύο πολύ καλά φιλαράκια από την εποχή της συνύπαρξής τους στην Κρήτη και τον ΟΦΗ.

Συνθήκες... ντέρμπι επικράτησαν στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, στο γήπεδο, στην εξέδρα αλλά και στα δημοσιογραφικά μπουθ.

Εκεί φιλοξενήθηκαν άλλωστε οι συνοδοί-μπράβοι της ομάδας της Λιβαδειάς που έκρυψαν τον... ήλιο με την εντυπωσιακή σωματοδομή τους και παραλίγο να προκαλέσουν γενική σύρραξη με την εικόνα και τις αντιδράσεις τους.

Με αντίπαλο τον χρόνο...

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής της φωτογραφίας; Ο Αλαν Πουλίδο εξακολουθεί να περιμένει τις αποφάσεις του CAS και της FIFA για το θέμα της «απελευθέρωσής» του από την Τίγκρες και προς το παρόν γυμνάζεται μόνος του, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Εδώ τον βλέπουμε να επιδίδεται σε ασκήσεις με σπριντ προφανώς επί ιταλικού εδάφους.

Ομως να δούμε αν θα αξιωθεί να φορέσει και την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς ο χρόνος κυλάει και απομακρύνονται όλο και περισσότερο οι... εικόνες από την πραγματική αγωνιστική του δραστηριότητα.

Η περιπέτεια του Μεξικανού επιθετικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πραγματικά είναι απορίας άξιο πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποφασιστεί αν ένας παίκτης έχει ή όχι συμβόλαιο με μία ομάδα!

Αλλο πράγμα

Είναι άλλο πράγμα η κακή διαιτησία, όπως για παράδειγμα του Λιαχούδη στη Λεωφόρο, και άλλο η... μονόπλευρα κακή. Οταν τα λάθη είναι ισορροπημένα, τότε ούτε πρόθεση για εύνοια υπάρχει ούτε φυσικά δόλος.

Ως εκ τούτου, η εξομοίωση εντελώς διαφορετικών (ανόμοιων) πραγμάτων λέγεται ευγενικά αφελής και άτοπη.

Μέσω… Κίνας η επιστροφή!

Μπορεί ο Μίτσελ να έφυγε από του Ρέντη, ωστόσο ο δρόμος της επιστροφής για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο δεν αποκλείεται να περάσει και από την… Κίνα!

Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού πρόκειται να φύγει από την Τραμπζονσπόρ αλλά αν γυρίσει στον Ολυμπιακό δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, αφού έπαιξε ήδη με άλλη ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Παράλληλα, αν αλλάξει ομάδα, τότε θα μπορεί να πάει μόνο στους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους είχε προλάβει να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Νίκη Βόλου, όταν ο Μίτσελ τον έβαλε στο ημίχρονο στη θέση του τραυματία Μποτία.

Τώρα δεν υπάρχουν ούτε η Νίκη ούτε ο Μίτσελ, ο Μποτία είναι πάλι τραυματίας και τον Αβραάμ τον ζητάνε οι Κινέζοι, με πρόταση που ίσως να υποχρεωθεί να εξετάσει σοβαρά!

«Εκπλήσσει κι εμάς»

Τον Ελληνα ομοσπονδιακό τεχνικό -αλλά μόνιμο κάτοικο Μπιλμπάο- Φώτη Κατσικάρη βρήκαν οι απεσταλμένοι της ισπανικής «Marca» να παρακολουθεί τη χθεσινή αναμέτρηση των Μπακς με τους Νικς, που έγινε στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου.

Του ζήτησαν τη γνώμη του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον οποίο συνεργάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Εθνική Ανδρών, και ιδού η απάντηση: «Νομίζω ότι με βάση το ιστορικό του, δηλαδή με τρία χρόνια εμπειρίας στο ομαδικό άθλημα, είναι ένας παίκτης μοναδικός. Δεν εκπλήσσει μόνο τον κόσμο, αλλά και τους ίδιους τους προπονητές του. Κάθε μέρα βελτιώνεται και γίνεται ένα αστέρι».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ποδόσφαιρο αντί Eurovision

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας