Πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ηττήθηκε 15-8 από την Ιταλία στο Ζάγκρεμπ, στο δεύτερο παιχνίδι της για τον Β΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που αγωνίστηκε χωρίς τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου (τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για την αποβολή του στο ματς της πρεμιέρας με την Ουγγαρία), ήταν πολύ κακό σε άμυνα και επίθεση, δέχθηκε πέντε γκολ από τον Εντοάρντο Ντι Σόμα μέσα σε οκτώ αγωνιστικά λεπτά, αλλά δεν... αναθάρρησε ούτε μετά την αποβολή του άσου της Φερεντσβάρος στην τρίτη περίοδο και παραδόθηκε άνευ όρων. Χαρακτηριστικό στατιστικό του αγώνα, η διαφορά των επιθέσεων με παίκτη παραπάνω (4/15 η εθνική, 8/10 η Ιταλία!).
Η «γαλανόλευκη» θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες τη Δευτέρα (8/1, 18:00), με αντίπαλο την αδύναμη Γεωργία, απώλεσε όμως κάθε πιθανότητα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο και θα πρέπει να περιμένει τον αγώνα των «σετεμπέλο» με την Ουγγαρία, για να μάθει αν θα πάρει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-4, 2-3, 2-5, 2-3
Η εθνική είχε 4/15 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι και 2 γκολ από την περιφέρεια
Η Ιταλία είχε 8/10 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 4 στην κόντρα.
Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Ντι Σόμα, 5΄48΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Βελότο (4΄50΄΄ πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου) και ο Σκουμπάκης (4΄20΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης).
Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Σεγουράνα (Ισπανία)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος
ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Κοντέμι, Μαρτζιάλι 1, Φοντέλι 2, Βελότο, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 3, Πρεσούτι, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 5, Ντόλτσε 1, Νικόζια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας