Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι φοιτητές στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, την Πέμπτη το πρωί, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησής τους για τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Κρήτης, είχαν συνάντηση με το περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ενημέρωσαν για τα προβλήματα τους, με σημαντικότερο ζήτημα να είναι η στέγαση, λόγω της έλλειψης δημόσιων εστιών.
Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε στους φοιτητές ότι η περιφέρεια συναινεί, ώστε οι χώροι του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων στα Χανιά να γίνουν φοιτητικές εστίες αφού συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδιοκτήτες ενώ μπορεί να εξετάσει θετικά τη χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η "πόρτα" της περιφέρειας είναι πάντα ανοιχτή για τους φοιτητές.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας